Öğrencilere İSG Eğitimi Çedaş Tarafından Verildi

Öğrencilere İSG Eğitimi Çedaş Tarafından Verildi
13:53 - Mayıs 15 2019 Çarşamba

ÇEDAŞ’ta çalışan uzmanlar tarafından verilen konferans 4-10 Mayıs İSG Haftası sebebiyle Sivas, Tokat ve Yozgat’ta bulunan üniversite ve meslek liselerindeki öğrencilere yönelik yapıldı. 500’den fazla öğrencinin katılımı ile gerçekleşen konferanslarda öğrencilere İSG(İş Sağılığı ve Güvenliği) konusunda alınabilecek önlemler ile kazaların yüzde 98, meslek hastalıklarının ise yüzde 100 önüne geçilebildiği anlatıldı.

ÖĞRENCİLERE İSG EĞİTİMİ ÇEDAŞ TARAFINDAN VERİLDİ

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Yozgat Bozok Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği,Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Elektrik Bölümü, Tokat Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sivas Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yozgat Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine, ÇEDAŞ uzmanları tarafından “Elektrik dağıtım sektöründe iş sağlığı ve güvenliği uygulamaları “konularında çeşitli konferanslar verildi.

ÇEDAŞ’ın İş Sağılığı ve Güvenliği (İSG) Yöneticisi Fatih Ergüt ile İSG Uzmanları İlhami Kıcır ve Muhammet Kılıç tarafından, Sivas, Tokat ve Yozgat’ta düzenlenen, toplamda 500’den fazla öğrencinin katılımı ile konferanslar düzenlendi. Konferanslarda iş güvenliğinin amacı, iş sağlığı ve güvenliği genel kuralları, iş güvenliği çalışma alanı ile iş kazalarının nedenleri ve sonuçları hakkında çeşitli bilgilendirmeler yapıldı. Öğrencilere elektriğin zararlı etkilerinin yanında elektriğin zararlarından korunma konusunda alınması gereken önlemler ve elektrik çarpması sırasında yapılması gerekenler anlatıldı. Konferanslara katılan öğrencilere üzerinde İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili ‘5 Altın Kural’ yazısı bulunan çeşitli hediyeler verildi.