Öğrenciler 300 sarı çam fidanı dikti

Öğrenciler 300 sarı çam fidanı dikti
12:10 - Nisan 2 2019 Salı

Cumhuriyet Üniversitesi Koyulhisar Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü öğrencileri “Orman Haftası” dolayısı ile yapmış oldukları etkinlik kapsamında 300 sarı çamı toprakla buluşturdu.

Her yıl 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan “Orman Haftası” sebebiyle Cumhuriyet Üniversitesi Koyulhisar Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü öğrencileri, üniversite bünyesinde bulunan Uygulama ve Hatıra Ormanı’nda fidan dikimi etkinliği düzenledi. Hazırlanan etkinliğe, Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Faruk Sinan Esin, öğretim elemanları ve üniversite öğrencileri katıldı.

Koyulhisar Orman İşletme Müdürlüğü ve Cumhuriyet Üniversitesi Koyulhisar Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü iş birliği ile yapılan bu etkinlikte Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Faruk Sinan Esin, fidan dikiminin nasıl yapılacağı ve dikim sırasında nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında bilgiler verdi. Yapılan bilgilendirmenin ardından öğrenciler ile birlikte topluca fidan dikimi yapıldı. Bu etkinlik kapsamında 300 adet Sarıçam, Sedir ve Ihlamur fidanı dikimi gerçekleştirildi.