Öfkenin motivasyon üzerindeki etkisi

Öfkenin motivasyon üzerindeki etkisi
14:56 - Mayıs 24 2019 Cuma

Bu durum öfkelenen insanın daha başarılı olup olmayacağı sorusunu akla getirmektedir. Bu konuda Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Öğretim Görevlisi Sema Biçer, öfke ve bu öfkenin yapılan işe etkilerini anlattı.

ÖFKENİN MOTİVASYON ÜZERİNDEKİ ETKİSİ

Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen İkinci Seminer Günlerinde konuşma yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Öğretim Görevlisi Sema Biçer, öfkenin aslında çok kötü bir duygu olmadığını insan için motive edici özelliğinin bulunduğunu anlattı. Biçer, insanın yaptığı işe motive olması demek yaptığı iş ile zihninin aynı ortamda bulunması demektir. Kişi beyni ile bedeni aynı ortama getiremiyorsa o anı yaşamamış demektir şeklinde açıklamada bulunan Sema Biçer, bu durumu en çok ölüme çok yaklaşmış insanlar bilebilir dedi. Öfkenin ne olduğu ve ne olmadığı hakkında fikirlerini paylaşan Biçe, öfkenin aslında motivasyonu arttıran masum bir duygu olduğunu ifade etti.

Öfke hakkında farklı ve ilginç bilgileri paylaşan Sema Biçer, öfkenin ruhun habercisi olduğunu belirterek bu duygunun insanın kendini daha iyi veya daha kötü hissetmesinde etkili olduğunu da ifade etti. Öfkenin insanı çok daha iyi bir insan veya çok kötü bir insan yapamayacağı üzerinde duran Biçe, öfke sadece insanın yapacakları konusunda ona yön verir dedi.