OECD ülkeleri arasında büyüme gösteren tek ülke Türkiye

OECD ülkeleri arasında büyüme gösteren tek ülke Türkiye
13:00 - Aralık 1 2020 Salı

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) olumsuz etkileri dünya çapında hissediliyor. Ülkeler salgınla savaşırken ekonomilerini ayakta tutmaya çalışıyor. 2020’nin üçüncü çeyreğinde yüzde 6,7 büyüme gösteren Türkiye, OECD ülkeleri arasında büyüyen tek ülke olarak öne çıkıyor.

Lütfi Elvan: “Dengeli ve istihdam yaratan büyüme sürecini sürdürülebilir kılmayı hedefliyoruz”

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, resmi sosyal medya hesabından büyüme rakamlarını değerlendirdi.

Üçüncü çeyrek büyümesinde iç talepteki artışın etkili olduğuna işaret eden Elvan, “GSYH, yılın üçüncü çeyreğinde yıllık yüzde 6,7 arttı. Büyümenin öncü göstergeleri yılın üçüncü çeyreğinde güçlü bir performansa işaret etti.

Üçüncü çeyrek büyümesinde iç talepteki artış etkili oldu. Oluşabilecek riskleri göz ardı etmiyoruz. Makroekonomik, finansal ve fiyat istikrarını ön planda tutan politika çerçevemizle; Dengeli ve istihdam yaratan büyüme sürecini sürdürülebilir kılmayı hedefliyoruz.

Yapısal anlamda üretim ve teknoloji altyapılarımızı daha da güçlendirecek adımlar atacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ekonominin her kesiminin sesini dinleyecek ve sağduyu ile hareket edeceğiz ”dedi.

Türkiye büyüyen bir ülke bekar

Büyüt OECD ülkeleri Türkiye’den küçüldü. Üçüncü çeyrekte ABD ekonomisi yüzde 2,9, Fransa ekonomisi yüzde 3,9 küçülürken, Almanya’da geçici büyüme hızı eksi yüzde 4 olarak hesaplandı.

Üçüncü çeyrekte Norveç yüzde 0,1, Güney Kore yüzde 1,3, İsrail yüzde 1,4, Litvanya yüzde 1,7, Polonya yüzde 2 küçüldü.

Üçüncü çeyrek büyüme verileri açıklanan OECD ülkeleri arasında ekonomisi en çok daralan ülkeler yüzde 10,3 ile Şili, yüzde 9,6 ve yüzde 9,5 ile İngiltere oldu.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi