Odun Kömür Satışlarında Büyük Artış

Odun Kömür Satışlarında Büyük Artış
23:18 - Aralık 27 2021 Pazartesi

Sivas’ta hava sıcaklıklarının son günlerin en düşük seviyelerine düşmesiyle il genelinde odun ve kömür talebi patladı. Sivaslı satıcılar odun ve kömür gibi yakacak ürünlere olan talebin artan fiyatlara rağmen yükseldiğini belirterek, özellikle Sivas merkezde talebin daha fazla olduğunu belirtti.

İl genelinde odun ve kömür satışlarının kış aylarında çok yüksek olduğunu belirten yakacak ürün temini sağlayan satıcılar, “En büyük talep genellikle kömüre oluyor. Odun ve kömür talebi bu yıl biraz daha fazla olacak. Evden çalışma şartları ve coronavirüs nedeniyle fiyatlar geçen yıla oranla çok daha yüksek olsa da talep artıyor” dedi.

Fiyatları Arttı, Kazançlar Azaldı

Bu yıl satışların çok fazla olmasına rağmen kazançların aynı oranda artmadığını belirten Sivaslı satıcılar, “Odun ve kömür fiyatlarındaki artış çok fazla. Maliyetler yüksek olduğu için geçen yıla oranla ürün kalitesine bağlı %100’ü aşan artışlar oldu. Bu artış kazançlara yansımadığı gibi zarar riski gün geçtikçe büyüyor” açıklamasında bulundu.

Son yıllarda Sivas’ta farklı ısınma yöntemlerinin de tercih edilmeye başlamasına rağmen özellikle klima gibi iklimlendirme ürünlerinin yeterli verim sağlamaması nedeniyle çok sayıda evde kömür sobası kullanılmakta.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi