Ocakta yaktığı para geri döndü

Ocakta yaktığı para geri döndü
18:00 - Haziran 30 2020 Salı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ı arayan anne Gülşen Hayta, “Mağdurumum çözüldü, umarım benim gibi sıkıntı çeken herkes Rabbim ve yardımcısı olur. Biz çok güzel bir milletiz. ”

84 yaşındaki engelli annesiyle birlikte Çankırı’nın merkezinde yaşayan ve aldığı yardımla ailesine bakan Gülşen Hayta, dişlerinden para topladı ve oğlunun eğitim masrafları için para topladı. Bir süredir yakmadığı ocakta 15 bin lirasını saklayan Hayta, burada parayı unuttu. Annesi soğuk olduğunu söyledikten sonra sobayı yakan Hayta, tüm birikiminin yiyecekleri ısıtmak için açtığı ocakta kül olduğunu gördü. Büyük üzüntü yaşayan Gülşen Hayta, elini sobaya panikleyerek para biriktirmek istemesine rağmen başarılı olamadı. Oğlunun eğitim giderleri yanmakta olan ve başka geliri olmayan Hayta, Merkez Bankası’na başvurdu ve yanan banknotların doğrulanmasını istedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı faaliyete geçti

Çankırı’da, oğlunun eğitimi ve engelli annesinin tedavi masrafları için biriktirdiği parayı yanlışlıkla yakan Gülşen Hayta’nın şikayeti çözüldü. Hayta’nın tüm yanan paraları, seri numaraları tespit edildikten sonra Merkez Bankası tarafından değiştirildi.

İhlas Haber Ajansı’nın haberi üzerine, başta Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Merkez Bankası olmak üzere birçok yardım kuruluşu üzgün annenin kederini ortadan kaldırmak için seferber edildi. Hayta, çocuğunun ocakta bir yıllık eğitim masrafını yakan Merkez Bankası’na başvurduktan sonra, seri numaralar belirlendikten sonra yanan banknotlar değiştirildi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da Çankırı’da anneyi aradı ve onlardan ailesiyle olduklarını bilmelerini istedi.

Başka yardımı reddetti

Kazara sıcak ocak kullanarak özürlü annenin isteği üzerine yanan soba ve ocak parçasındaki parayı koru Gülşen Hayta kül, Türkiye’nin yardım talebinin birçoğunu da döndürdü. Ailenin aileye maddi yardım taleplerini ve oğlunun tüm eğitim masraflarını karşılamak isteyen hayır kurumlarını reddeden Gülşen Hayta, kendi mağduriyetinin çözüldüğünü ve ihtiyaç duyan başka insanların olduğunu kaydederek talepleri reddetti. Hayta da bu davranış için çok takdir edildi.

“Bakanımızın çağrısı beni çok etkiledi”

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Gülşen’e hayatının düşük olduğunu söyleyerek onu aramıştı, “Türkiye neredeyse dünyanın dört bir yanındaki hayırseverimizi arıyordu. Yaptığımız şeyin ne kadar iyi olduğunu anladım, ne yaparsak yapalım, doğru ya da yanlış yapsak da, ne yaparsak yapalım desteğimizi bizden alıkoymaz, bakanımız tarafından çok etkilendim Bana kayıt yapmamı söyledi, hep birlikte arayacağımı söyledi.Bir Bakanın bu şekilde hizmet için söylemesi büyük bir onurdu, her zaman arayabileceğimi söyledi. sorunumdan kurtuluyordum. Böyle bir toplantı yaptık. ”

“Mağdurum çözüldü”

Paralarının değiştiğini belirten Hayta, “Merkez Bankası’ndan aradılar. Biz çok güzel bir milletiz. Sıkıntılarımı hafifletirdim, daha fazla istemem. Yapmayanlara yardım etsinler. “kutuda para yakıyorum.

“Bayan Gulsen’in şikayetini ortadan kaldırırdık”

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter’ı paylaşarak, “Türkiye Cumhuriyeti her zaman böyle büyük bir kalbe sahip. Yetkili meslektaşlarımla konuştum, Gülşen hanımının şikayetlerini çözdük. Devletimiz her zaman Gülşen hanımının yanında ve hoş anne ve “kullanılan ifadeler olmaya devam edecektir.”

Hilmi Çelikel

ALAKALI HABERLER

Bakan Albayrak: ‘Sayın Gülşen’in şikayetini çözdük’

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi