O kahramanların ailesi evlerini İHA’ya açtı

O kahramanların ailesi evlerini İHA’ya açtı
12:12 - Ağustos 19 2020 Çarşamba

Diyarbakır’daki sosyal deneyle Diyarbakır’ı reddeden Burhan, Karaduman ailesinin çocuklarının gönlüne tahtını verdikleri olaydan mutluluk duyan İHA’lar evinin kapısını açarak çocuklarını nasıl yetiştirdiklerini anlattı. Aile, amaçlarının çocuklarının vatanı ve milleti sonsuza dek evlat edinmek olduğunu ve aslında tüm çocukların bu kadar temiz kalpli olduğunu ifade etti.

“Bölgemizdeki insanların hepsi böyledir, gerekeni yaptılar”

Burhan Karadaban’ın amcası Hatip Karadaban, ilk başta çok duygusal olduğunu, hatta ilk izlediğinde yeğenini bile tanımadığını belirtti. Karadaban Amca, “Altına yazdım, insanlarımız misafirperverdir, yabancıları severler. Sıkışanları sever, gerekeni yaptılar. “Size helal, hepinizin gözlerinde sizi öpeceğim” diye bir yorum yazdım. Sonra onun yeğenim olduğunu gördüm, daha çok duygulandım. Çocuklar aslında çok temiz insanlar. Çocuklar yalan bilmiyorlar, dedikoduyu bilmiyorlar, saflar, saf kalpliler. Tüm çocukların böyle olduğuna inanıyorum. Ancak önemli olan daha sonraki aşamalarda bu temizliği koruyabilmeleridir. Bir başkasına karşı, doğaya karşı, ülkesine karşı, milletine karşı, her şeyden önce insan olacak. Babamızdan böyle gördük. Diyarbakır halkı da öyle. Daha doğrusu, bölgemizdeki insanların hepsi böyledir. Bir çocuk sokakta büyürse ya hapishanede biter ya da karaya çıkar. Çok üzgünüm, aptallık olur. Ama orada durdu ve akşama kadar para kazanmasa bile hayatın ne kadar zor olduğunu öğreniyor. Ona göre annesini ve babasını daha iyi anlıyor. Söylediklerimiz daha fazlasını yapar. İlk kez şehir dışına çıkma heyecanı yaşıyor. Amcası olarak okula gitmesini isterim. Ama olmayınca olmaz. Okuyamadığımı söylüyor. Okumadığı zaman babasına yardım ediyor. Babası ortopedik engelli. Tek başına hiçbir şey yapamaz. Ama Burhan ona yardım ediyor. Umarım bu ahlakla devam eder. O kadar abartılmaması gerektiğini düşünüyorum. Çocuklarımız zaten böyledir. Medyada göründüğü için değil. Orada gerekeni yapıyorlar. Çocuklarımızı böyle yetiştiriyoruz ”dedi.

“Oğlumun okumasını isterdim”

Baba Günay Karadaban, simit ve su sattıklarını ve oğlunun bu yolda kendisine destek olduğunu belirtti. Baba Karadaban, “Beni destekliyor. Neyse ki böyle bir oğlum var, çok şükür. Okumadı, keşke okumuş olsaydı. Oku dedim. Ama bu Sur olaylarına bu yerler karıştı. 3 ay bir yere gittik ve 5 ay başka bir yerde kaldık. Sonra okula gitti, öğretmeni aradı. Bu çocuğun coşkusunun artık orada olmadığını söyledi ”.

Rıdvan Kılıç – Murat Başal

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi