Nüfus 2050 Ama Beldenin Borç 11 MİLYON TL

Nüfus 2050 Ama Beldenin Borç 11 MİLYON TL
15:56 - Mayıs 2 2019 Perşembe

Yozgat Sorgun ilçesine bağlı Çiğdemli Belde Belediyesi, 31 Mart seçimlerinde Ak Parti’den MHP’ye geçmişti. Toplam 1577 seçmenin bulunduğu ortalama 2050 nüfuslu beldede seçimleri MHP adayı Ahmet Sungur 791 oy alarak kazanmıştı.

BELEDİYENİN BORCU DUDAK UÇUKLATTI

Beldenin yeni başkanı Ahmet Sungur, göreve başladıktan sonra belediyeyi nasıl ve ne şartlarda teslim aldığını gösteren borç belgesini Çiğdemli Belediyesinin sosyal medya hesabından paylaşarak tepki gösterdi.

“ŞAŞIRDIK ARAŞTIRIYORUZ”

Söz konusu borcun nasıl bu kadar biriktiğine şaşırdığı ve öğrenmek için çalışmalarının devam ettiğini belirten Sungur, “Seçim sırasında şeffaf belediyecilik konusunda söz vermiştik. Bundan sonra da zaman zaman gelir-gider bilançosunu hazırlayıp halkımızla ve kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz. Belediyede gelir-gider dengesi kurmalıyız, ama projelerimizi de hayata geçirmeliyiz. Bunun için bütün çabayı göstermeliyiz. Tasarruf yapmalıyız ve belediyenin her kuruşunu yerli yerinde ve hesaplı kullanacağız . Çiğdemli halkı belediyenin nereden ne kadar kazandığını veya nereye ne kadar harcandığını görecek” dedi.

borckagit.jpg (1040×1409)

 

Kaynak : Sozcu