Sivas’ta normalleşme sürecine girildi

Sivas’ta normalleşme sürecine girildi
16:08 - Mayıs 16 2020 Cumartesi

Korona virüsünün görüldüğü ilk günlerden bu yana sıkı bir şekilde tedbirler uygulanan Sivas’ta vaka sayılarındaki düşüş göz önünde bulundurularak normalleşmeye ilişkin adımlar atılmaya başlandı.

Sivas’ta uzun bir süredir yeni korona virüs vakası görülmüyor ve halihazırda korona virüs tedavisi görenlerin sayısı ise gün geçtikçe azalıyor. Korona virüsüyle mücadelede en başarılı illerden biri olan Sivas’ta bu kapsamda bazı tedbirlerde esneklik yapılmasına karar verildi. Sivas Valiliği resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada 30 Mart 2020 tarihinden itibaren Akıncılar, Suşehri, Koyulhisar ve Gölova ilçeleri için uygulanan şehir merkezine ulaşım yasağının kalktığı duyuruldu.

Valilik tarafından yapılan açıklamada İçişleri Bakanlığı Genelgesinde yer alan işletmelerin dışında kalan ve 16 Mart tarihinde kapatılan eğlence ve istirahat mekanlarının yeniden açılabileceği ve saat 09.00 ile 21.00 arasında açık kalabileceği belirtildi. Bunun yanında kuyumcuların ve büfelerin işletmelerini açık tutabileceği saatler genişletildi, halk otobüslerinin ise sefer saatleri uzatıldı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi