Nijerya’da çöken 21 katlı binada can kaybı 15’e yükseldi

Nijerya’da çöken 21 katlı binada can kaybı 15’e yükseldi
20:12 - Kasım 2 2021 Salı

Nijerya’nın Lagos kentindeki Ikoyi bölgesinde dün inşaat halindeki 21 katlı bir bina çökmüş, binanın enkazında arama kurtarma çalışmaları başlatılmıştı. Ulusal Acil Durum Yönetim Ajansı’nın (NEMA) Koordinatörü İbrahim Farinloye basına verdiği demeçte, binanın enkazından şu an kadar 15 kişinin cansız bedeninin çıkarıldığını ifade ederek, 9 kişinin ise enkazdan sağ olarak çıkarıldığını aktardı. Farinloye, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, binanın neden çöktüğüne ilişkin soruşturmanın sürdüğünün açıkladı.

Bina yapısal gereklilikleri karşılamadığı için kapatılmış

Lagos Vali Yardımcısı Obafemi Hamzat yaptığı açıklamada, Lagos eyalet hükümetinin geçtiğimiz haziran ayında yapısal gereklilikleri karşılamadığı için binanın kapatıldığını ve inşaatın devam etmesi için gerekli düzenlemelerin yapılmasının istendiğini aktardı. İnşaat sektöründeki düzenlemelerin yetersiz ve inşaat malzemelerinin genellikle standartların altında olduğu Afrika’nın en kalabalık ülkesinde bina çökmeleri sık görülüyor.

Enkaz altında en az 40 kişinin olduğu düşünülüyor

Hamzat, enkazda mahsur kalan kişi sayısının net olmadığını ifade ederek, işçilerle yapılan görüşmeler sonucunda en az 40 kişinin enkaz altında kalmış olabileceğini ifade etti.

Projenin geliştiricisi ve sahibi de enkaz altına kalmış olabilir

Çöken 21 katlı binanın içinde bulunduğu Fourscore Homes projesinin geliştiricisi ve sahibi Olufemi Osibona’na kaza hakkında ulaşılamadığı ve enkaz altında kalmış olabileceği öne sürüldü.

İLGİLİ HABER

Nijerya’da inşaat halindeki 21 katlı bina çöktü

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi