Nihat Özdemir: ‘Süper Lig, TFF 1, 2 ve 3 Liginde düşme olmayacak’

Nihat Özdemir: ‘Süper Lig, TFF 1, 2 ve 3 Liginde düşme olmayacak’
20:00 - Temmuz 29 2020 Çarşamba

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Riva’da Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile yaptığı görüşme sonrasında basın mensuplarına ligden düşme ve dış kural hakkında açıklamalarda bulundu. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun salgın sırasında federasyonlar ve kulüplerle birlikte olduğunu belirten Özdemir, “Mart ayından sonra 12 Haziran’da salgın nedeniyle mola vermek zorunda kaldığımız futbola geri döndük.

Süper Lig, TFF 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig müsabakalarını başarıyla tamamladık. Şampiyonları ve en iyi takımları kutluyorum. 2019-2020 sezonunda futbol Trabzonspor ile Alanyaspor arasında oynanacak Ziraat Türkiye Kupası finali yarın Ankara’da oynanacak ve Adana Demirspor – Fatih Karagümrük TFF 1 Ligi play-off’larla tamamlanacak. Her iki finale de centilmenlik diliyorum. ”

TFF Sağlık Kurulu’nun pandemik süreçte önemli bir sorumluluk aldığını söyleyen Nihat Özdemir, “Herkes mümkün olduğunda Avrupa’daki en iyi protokolü hazırladı ve futbola geri döndü. Sağlık çalışanlarımıza teşekkür ederim.” Dedi.

“Süper Lig’in yanı sıra TFF 1, 2 ve 3’te düşüş olmayacak”

Kulüpler Birliği tarafından düzenlenen toplantıda 2019-2020 sezonunda Süper Lig’de ligin düşmesi için ortak bir tavsiyede bulunduklarını belirten Cumhurbaşkanı Özdemir, “Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, Derecenin son 7 ekibi aynı talebi yaptı, ancak yönetim kurulumuzun verdiğimiz kararlar 8 hafta içinde Süper Lig oynayarak ve tamamlanarak tamamlandı. yönetim kurulunda ligin düşmesini kaldırmak için.

Yönetim kurulumuzun oybirliğiyle aldığı karara göre, 2019-2020 sezonunda TFF 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig’de ve Süper Lig’de düşüş olmayacak. Süper Lig 2020-2021 sezonu 21 takımla oynanacak. 2020-2021 sezonunda 4 takım ligden düşecek. Şimdilik 2021-2022 sezonundan başlayarak 20 takımla oynamaya devam edecek.

TFF 1. Lig 18 takım, TFF 2. Lig 39 takım ile oynayacak. BAL’da 3 puanla gruplarında şampiyon olan 9 takım TFF 3. Lig’de yarışacak. TFF 3. Lig 4 gruptan oluşacak. Toplam 67 takımla oynanacak. Süper Lig’in 21 takımla oynanması doğal olarak gelir dağılımı, maç sayısında artış ve fikstür sıkışıklığında farklılıklara yol açacaktır. Bu düzenlemeleri TFF olarak yapacağız. ”

Kulüpler Birliği’nin yabancı oyuncu kuralına ilişkin bir başka kulüp kararıyla ilgili olarak Nihat Özdemir, “Yönetim kurulu toplantısında yabancı oyuncu kuralının değiştirilmesi 2020-20221 sezonundan itibaren değil, 2021-2022 sezonu. ”

Cumhurbaşkanı Özdemir, takım harcama limitlerinin transfer döneminin başlayacağı 4 Ağustos’ta açıklanacağını da açıkladı.

ALAKALI HABERLER

Bakan Kasapoğlu: ‘Türk sporlarının çıkarları olduğu sürece elde edemeyeceğimiz hiçbir şey yok’

ALAKALI HABERLER

Mehmet Sepil: ‘İsteklerimiz kabul edildi, teşekkür ederim’

Güven Mert Ercan

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi