Niğde’nin ‘Kovboy Muhtarı’ Tuğba Somkaya, Atıyla Mahallelinin Yanında

Niğde’nin ‘Kovboy Muhtarı’ Tuğba Somkaya, Atıyla Mahallelinin Yanında
10:30 - Ekim 21 2024 Pazartesi

Niğde’nin İnönü Mahallesi muhtarı Tuğba Somkaya, bilinen adıyla ‘Kovboy Muhtar’, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde erkek rakiplerini geride bırakarak muhtarlık görevine seçildi. Niğde Belediyesi’nin alınan birleşme kararı sonucu Dere, Yenice ve İnönü Mahalleleri tek bir mahalle olarak birleşti. Bu birleşme ile mahalle nüfusu iki katına çıkarak 20 bine ulaştı ve Somkaya, Niğde’nin en kalabalık mahallelerinden birinin muhtarı oldu.

Tuğba Somkaya, genişleyen mahalle sınırları içerisinde vatandaşlarla daha iyi iletişim kurabilmek için atını kullanarak dolaşıyor. Mahalle sakinlerinin talep ve şikayetlerini dinleyerek onların sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyor. Ayrıca, mahalledeki kadınlarla sıkça bir araya gelerek onların sosyal hayata katılımlarını teşvik ediyor.

Zorlu Seçim Süreci ve Sonuçları

Son yapılan seçimlerde, Somkaya’nın rakipleri arasında birleşen mahallelerin eski muhtarları da bulunuyordu. Ancak, Somkaya bu seçimi de başarıyla atlatarak muhtarlık görevini sürdürmeye devam etti. Mahalleli ile sürekli iletişim halinde olan Somkaya, muhtarlık görevinin önemine ve mahallenin refahı için muhtarların oynadığı role dikkat çekti.

Muhtarlık Bir Gönül İşi

Tuğba Somkaya, muhtarlık görevini büyük bir aşkla yaptığını ve bu görevin bir ‘gönül işi’ olduğunu belirtti. Aynı zamanda kadınların ekonomik özgürlüklerini kazanmaları ve toplumda aktif roller üstlenmeleri gerektiğini vurgulayarak, her türlü işin onurlu olduğunu ifade etti. Mahalle sakinleri ise Somkaya’nın yeniden muhtar seçilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, uzun yıllar görev yapmasını temenni etti.

Yazan: Sema Tekeli

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi