New York’ta ikinci dalga virüs salgını korkusu

New York’ta ikinci dalga virüs salgını korkusu
09:00 - Ekim 5 2020 Pazartesi

Salgının başladığı bahar aylarından bu yana 20 binden fazla insanın hayatını kaybettiği New York’ta son zamanlarda hastalığın yükselişi azaldı ve okulların restoran ve barlarda açılıp yemek yemesine izin verildi.

Blasio, Pazar günü New York’ta özellikle Brooklyn ve Queens bölgelerinde 20 farklı bölgede karantina kurallarının sıkılaştırılacağını duyurdu. Yeni karara göre 9 bölgede okullar tekrar kapatılırken, pek çok bölgede hayati önem taşımayan işletmelerin tekrar kapatılması emrediliyor. Ayrıca restoranlarda yemek servisi sadece içeride değil dışarıda da yasaktır. 11 bölgede okulların açık kalmasına izin verilirken, restoranların sadece dışarıda hizmet vermesi gerekiyor.

Alınan bilgiye göre bu bölgelerin çoğu muhafazakar ve Yahudi kökenli insanların yaşadığı bölgeler. İbadethanelerin en fazla yüzde elli kapasiteyle hizmet etmelerine izin verilir.

Yeni kurallar New York Valisi Andrew M. Cuomo tarafından kabul edilirse, Çarşamba gününden itibaren uygulanacaktır. Cuomo daha önce yerel yönetimleri hastalığın yoğun olduğu bölgelerde yeterli önlem almamakla suçlamıştı.

Dünyadaki vakaların beşte biri ABD’de görülürken, toplam vaka sayısı 7 milyon 600 bin. Virüs nedeniyle yaklaşık 215 bin kişinin hayatını kaybettiği ABD’de, vakaların 499 bin 102’si New York’ta görüldü. New York şu anda ABD’de vaka sayısında 4. eyalet olmasına rağmen 33 bin 300 kişi ile ABD’de salgın nedeniyle en çok kişinin hayatını kaybettiği eyalet.

Aydın Tuna Palabıyıkoğlu

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi