New York ikinci kez tamamen kapatılabilir

New York ikinci kez tamamen kapatılabilir
11:00 - Kasım 22 2020 Pazar

New Yorklular, yaklaşan Şükran Günü öncesinde corona virüs testi yaptırmak için şehir merkezindeki acil bakım noktalarında günlerdir uzun kuyruklar oluştururken, şehrin ikinci kez kapatılması bekleniyor. New York Valisi Andrew Cuomo, basın toplantısında yaptığı açıklamada, şehir genelinde Covid-19 test sonuçlarının pozitif oranı yüzde 3’e ulaşırsa tüm şehrin turuncu bir bölge haline geleceğini duyurdu. Bu kapsamda, kapalı restoranlar, spor salonları ve açık alanı olmayan kişisel bakım hizmetleri gibi yüksek riskli birincil olmayan işletmeler kapatılacaktır.

Vali Cuomo’nun açıklamasının ardından şehirdeki corona virüsü test sonuçlarının ortalama pozitiflik oranı yüzde 3’ü aştı. Brooklyn ve Queens’de birden fazla mahallede pozitif test sonuçlarının yüzde 9’a kadar çıktığı belirtildi. New York’un 1 Aralık’a kadar ikinci kez tamamen kapatılması beklenirken, Şükran Günü için planlanan ziyaretleri sınırlandırmak için Salı günü karantina önlemlerinin alınması bekleniyor.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio da Cumartesi günü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şehirde 1.345 yeni Covid-19 vakasının tespit edildiğini ve hastaneye kabul edilen kritik hasta sayısının 118 olduğunu belirterek, “Bu hafta sonu Covid ile mücadele için kritik -19. Önemi var ”dedi.

ABD genelinde corona virüs vakaları 12 milyon 450 bin 666’ya yükselirken, corona virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 261 bin 790 oldu.

Akasya Yaşaroğlu

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi