Netanyahu’nun BM’de “Beyrut’ta yeni bir patlama olabilir” iddiası!

Netanyahu’nun BM’de “Beyrut’ta yeni bir patlama olabilir” iddiası!
23:00 - Eylül 29 2020 Salı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu video mesajıyla Birleşmiş Milletler 75. Genel Kurulu’na seslendi. Netanyahu konuşmasında İsrail’in Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile imzaladığı normalleşme anlaşmasını hatırlatarak, farklı Arap ve Müslüman ülkelerin de İsrail ile barış anlaşması imzalayabileceğini belirtti. Netanyahu, “Çok yakında daha fazla Arap ülkesinin barış anlaşmalarına katılacağından şüphem yok” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın açıkladığı sözde Ortadoğu Barış Planı’na atıfta bulunan Başbakan Netanyahu, bu kapsamda Filistin ile görüşmeye hazır olduklarını belirtti.

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta Hizbullah’ın gizli bir cephaneliği olduğunu iddia eden ve bir harita gösteren Netanyahu, “Geçen ay Beyrut Limanı’nda korkunç bir patlama oldu. Bir sonraki patlama Beyrut’un Cana mahallesinde olabilir” dedi. depolar. Hizbullah’ın burada sivil evlerle çevrili gizli bir silah deposu var. Janah sakinlerine sesleniyorum. Şimdi harekete geçmeli ve protesto etmelisiniz. Çünkü burada bir patlama olursa başka bir trajedi meydana gelebilir. “Dedi.

Konuşmasında İran’ı da hedef alan Netanyahu, “İran’ı durdurmanın yolu onlara azami baskı uygulamaktır. Yarın savaşı önlemek için İran’ı bugün durdurmalıyız” dedi.

Jeries daha basçı

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi