Nemrut Krater Gölü’nde valilik tarafından durdurulan inşaat yeniden başladı

Nemrut Krater Gölü’nde valilik tarafından durdurulan inşaat yeniden başladı
11:00 - Ekim 14 2020 Çarşamba

Nemrut Chaldera’da ‘Tabiat Anıtı Çevre Düzenleme İşi’ adı altında başlatılan betonarme inşaatın yapımına geçtiğimiz Ağustos ayında yeniden başlandı.

Uzmanlardan ve halktan gelen tepkiler neticesinde Bitlis Valiliği tarafından durdurulan inşaat, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün talimatı üzerine yeniden başlatıldı. İnşaatın yapıldığı bölge ‘Tabiat Anıtı’, ‘Turizm Alanı’, ‘1. Derece Doğal Sit Alanı’ ve ‘Ramsar Alanı’ (Uluslararası Öneme Sahip Sulak Alan) statüsündedir. Uzmanların önerilerini ahşap veya doğaya zarar vermeyecek farklı bir inşaat tekniği ile yapma önerilerini dikkate almayan idarenin, müteahhit firmaya projeyi revize etmeden aynı şekilde uygulama talimatı verdiği öğrenildi. .

Valiliğin durdurduğu çalışmanın yeniden başlatıldığını duyan gazeteciler bölgeye gitti. Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül, vali kararıyla durdurulan çalışmaların yeniden başladığını tespit ettiklerini belirterek, “Biz de konunun yakın takipçisiyiz. Bu nedenle bugün gazeteci arkadaşımızla birlikte geldik. Bu noktada görevimizi yerine getirdik ve konuyla ilgili kurumları ve amirlerini bilgilendirdik. Önümüzdeki dönemde de konunun yakın takipçisi olmaya devam edeceğiz. “Dedi.

UNESCO Küresel Jeopark Ağı’na dahil edilecek site için başvuru süreci devam ediyor.

Hakan Tamam

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi