NATO: Türkiye ve Yunanistan tatbikatları iptal etti

NATO: Türkiye ve Yunanistan tatbikatları iptal etti
19:00 - Ekim 23 2020 Cuma

NATO Savunma Bakanları’nın dün başlayan iki günlük toplantısı sona erdi. Görüşmenin ardından basın açıklaması yapan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, toplantıda tartışılan konular hakkında bilgi verdi. Stoltenberg, ilk günden itibaren iki günlük görüşmelerde Rusya ve Çin’in uzay politikalarının, ikinci günkü toplantılarda ise Afganistan ve Irak’taki NATO misyonlarının görüşüldüğünü belirtti. Stoltenberg, “Afganistan’daki barış sürecini destekliyoruz. Mal varlığımızı 12 bin askere düşürdük. Taliban saldırıları durmalı. El Kaide ve diğer terörist faaliyetlere direnilmelidir. Ayrıca NATO’nun Irak’taki misyonunu da tartıştık. “Başta Irak olmak üzere uluslararası misyonlara yönelik artan ve gerçek tehdit saldırılarını tartıştık.”

Stoltenberg’in basın toplantısında, Doğu Akdeniz’in durumunu soran bir gazeteci, “Türkiye ve Yunanistan da önümüzdeki hafta askeri tatbikatlar iptal edildiğini tahmin ediyorlar. Yunanistan ve Türkiye’yi yapıcı yaklaşımları ve tutumları nedeniyle tebrik ediyorum. Doğu Akdeniz meselesini de tartıştık, üyelerimiz çatışma önleme mekanizmamıza tam destek verdiklerini açıkladılar. Bu vesileyle, daha fazla riski önleyen ve diyaloğa zemin hazırlayan Almanya’yı kutluyorum ”dedi.

Stoltenberg, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından sağlanan Libya’da ateşkese ilişkin NATO’nun perspektifi sorulduğunda, “BM’nin sağladığı anlaşmayı selamlıyor ve her iki tarafın da bu anlaşmaya uymasını bekliyoruz. Berlin sürecinin ve BM girişiminin kalıcı bir barışa dönüşmesini umuyoruz ”dedi.

Mustafa Ulusoy

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi