Nadir görülen bir rahatsızlık başarılı sonuçlandı

Nadir görülen bir rahatsızlık başarılı sonuçlandı
13:53 - Temmuz 2 2019 Salı

Hızlı bir şekilde kilo aldığını gerekçesiyle Sivas Numune Hastanesine başvuran Yaren Çavdar çocuk cerrahi uzmanı Dr. Ömer Katı tarafından muayene edildikten sonra kilo almadığı, nadir karşılaşan bir sağlık sorunu yaşadığı ortaya çıktı. Genç kızı karın boşluğunda oluşan sıvı dolu kitleler başarılı geçen operasyon sonucu alınarak sağlığına tekrar kavuştu.

Sağlığına kavuşan ve şişkinlikten kurtulan Çavdar, “Son zamanlarda aşırı kilo aldığımı düşünüyordum. Ramazan ayının son haftası şişkinliğim daha da arttı. Çocuk hastalıkları doktoruna başvurduk. Yapılan tetkiklerde karnımda kitle olduğu ortaya çıktı ve ameliyat oldum. Doktorların yakın ilgisinden dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.

“Nadir görülen bir rahatsızlık” 

Operasyon ile ilgili bilgi veren Çocuk Cerrahi Uzmanı Dr. Ömer Katı, “Kız çocuklarına özgü görülen karın içi kitleleri yumurtalık, fallop tüp, ya da rahim yerleşimlidir. Bu kitleler, çocukluk çağında görülen kitlelerin yaklaşık yüzde 1-2’sini oluşturur. Bunların yüzde 60-70’i yumurtalık kaynaklı ve çoğu iyi huyludur. Çocuklardaki yumurtalık tümörleri yetişkinlerdeki tümörler gibi basit kistten yayılımsal hastalığa kadar geniş bir dağılıma sahiptir. Bundan dolayı yumurtalık kitleleri karakter olarak oldukça geniş yelpazede karşımıza gelmektedir. Çocukluk çağı yumurtalık kitleleri en sık içi sıvı dolu olup katı ve karışık tipte olabilir. Hastamız ise karında şişlik ve kilo alımı şikayetiyle çocuk polikliniğine başvurmuş, yapılan ultrasonografide saptanan kitle sonrasında Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Op. Dr. Mustafa Bağcı ile beraber gerçekleştirdiğimiz başarılı ameliyatla sağlığına kavuşmuştur. Bu tür ameliyatların merkezimizde yapılabiliyor olması hem bizim hem de Sivas halkı için büyük bir şanstır” diye konuştu.

 

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi