Mustafa Şentop Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına yeniden seçildi

Mustafa Şentop Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına yeniden seçildi
20:12 - Temmuz 7 2020 Salı

Cumhurbaşkanlığı seçimi TBMM Genel Kurulu’nda yapıldı. Mustafa Şentop, yeni dönemde 557 milletvekilinin oy kullandığı seçimde 328 oy alarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı seçildi.

SEÇİMİN ÜÇÜNCÜ TUR SONUÇLARI

Üçüncü tur oylamanın sonunda Mustafa Şentop, toplam üye sayısının salt çoğunluğu olan 301’den fazla oy alarak TBMM Başkanlığına tekrar seçildi.

SEÇİMİN İKİNCİ TUR SONUÇLARI

İkinci turun başlangıcında İstanbul Milletvekili Erkan Baş adaylıktan çekildi. Parlamento seçimlerinin ikinci turunda 4 aday çoğunluğa ulaşamadı. Mustafa Şentop 329, Haluk Koç 133, Erol Katırcıoğlu 53, Hüseyin Filiz 36 oy.

SEÇİMİN İLK TUR SONUÇLARI

Parlamento Başkanlığı seçiminin ilk turunda, beş aday da çoğunluğu sağlayamadı. Mustafa Şentop 324, Haluk Koç 131, Erol Katırcıoğlu 50, Hüseyin Filiz 34, Erkan Baş 9 oy aldı.

MUSTAFA ŞENTOP, PARLIAMİN BAŞKANI SEÇİLDİĞİNDEN SONRA DÜŞÜNCE ALDI

Meclis Başkanı Mustafa Şentop şunları söyledi: “En önemli görevimiz, geçmişimizin görkem, şeref, kahramanlık, fedakarlık ve vatanseverlikle şekillendirildiği bu Meclise layık olmak, Meclisimizin itibarını korumaktır. ve bu itibarı kesin olarak yapacak her şeyden kaçınmaktır. Milletvekilleri olarak, bu kutsal yeri ortak aklın merkezi, ulusun bağlantısı ve çözümü, medeniyetin konuşması ve tartışması yapmak bizim görevimiz olmalıdır. ”

AK Parti ve MHP grubu, rakipler ve milletvekilleri Şentop sayesinde, “Siyasete girdiğim ilk günden itibaren AK Parti Başkanımıza, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a minnettarlığım ve minnettarlığım için teşekkür ediyorum. . Şimdi seçim tamamlandı. Bundan sonra hiç kimse Anayasa, Usul Kuralları, diğer yasal kurallar ve meclis uygulamaları çerçevesinde yüksek Kurul’a adalet ve tarafsızlıkla hizmet etmeye çalışacağımdan şüphe etmemelidir. ”

Meclisin ulusun iradesinin bir tezahürü olduğunu belirten Şentop, “En zor zamanlarda umduğu bir kurum; devletimizin ve siyasetimizin garantisi demokrasinin kalbidir. En önemli görevimiz, geçmişi görkem, şeref, kahramanlık, fedakarlık ve vatanseverlik ile şekillendirilmiş bu büyük Meclis’e layık olmak, Meclisimizin gözümüz olarak itibarını korumak ve bu itibarı zedeleyecek her şeyden kaçınmaktır.

Milletvekilleri olarak, bu kutsal yeri ortak aklın merkezi, ulusun bağlantısı ve çözümü, medeniyetin konuşması ve tartışması yapmak bizim görevimiz olmalıdır. Birbirimizi işe yaramaz ve sonuçsuz tartışmalarla tükettiğimizde bunun en önemli kaybımız olduğunu asla unutmamalıyız. Türkiye Büyük Millet Meclisi, millet içindeki her fikre denk olan telakkisine dünya görüşü özgürlüğünün olduğu bir yer ve yer bulur. Siviller ve siyaseti hedeflemeyen Türkiye, şiddetin benimsenmesi için bir yöntem olduğu sürece her siyasi fikir ve oluşumun, bu yüce çatı altında var olmaya devam edeceği anlamına geliyor “dedi.

Ahmet Umur Öztürk

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi