Mustafa Eken’e sorulan sorular halen cevapsız !…

Mustafa Eken’e sorulan sorular halen cevapsız !…
21:05 - Haziran 16 2020 Salı

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, pandemi sürecinde kurduğu 18 farklı şirket ile gündem olmaya devam ediyor. Basın mensuplarıyla bir araya gelen ve hakkındaki iddialara cevap veren Eken’in açıklamaları yeterli görülmezken, oda seçimlerinde oy kullanacağı iddia edilen şirketlerin iş kollarındaki farklılıklar gözlerden kaçmadı.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odasının Haziran ayı meclis toplantısı hafta başında yapılmış ve toplantıya başkan Mustafa Eken hakkında verilen bir soru önergesi damgasını vurmuştu. Bir meclis üyesinin pandemi sürecinde 18 faklı şirket kurduğunu iddia ettiği Eken, kendini savunmuş ve şirketlerin hiç birinin kredi başvurusunda bulunmadığını söylemişti. Meclis toplantısındaki açıklamalarını yeterli görmeyen Başkan Eken, bugün de basın mensuplarıyla kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi. 2 yıllık süreç zarfında yaptığı hizmetleri hazırlattığı video ile tanıtan Eken, boş konuşmadıklarını ve hizmet peşinde koştuklarını söyledi.

Kurduğu şirketler üzerinden oluşturulan polemiğe de değinen Eken, “Pandemi sürecinde tek bir şirket bile kurmadım. Kurduğumu söylenen şirketlerim zaten vardı ve ben var olan şirketlerimin şubelerini açtım” şeklinde konuştu.

TURİZMDEN DE ANLARIM, BÖREK TE AÇARIM
Turizmden, unlu mamüllere, düğün salonundan, kırtasiye malzemelerine, börek imalatından ahşap kereste ticaretine kadar farklı farklı iş kollarından 18 şubenin açılışını yaptığını söyleyen Eken, şirketlerin oda seçimlerinde oy kullanıp kullanmayacağına yönelik sorulara ise ikna edici cevaplar veremedi.

Kendisinden önceki dönemlerde de başkan adaylarının çok sayıda şirket kurduğunu ve seçimlerde bu şirketlerin oy kullandığını iddia eden Eken “Ben tüccarım. Yapacağım işleri kimseye danışmama gerek yok. Bu şirketler daha önce kurulmuştu, ben şimdi bunların şubelerini açtım.” demekle yetindi.

SORULAR HALEN CEVAPSIZ
Açılışı yapılan şirketlerin 2 yıl sonra yapılacak olan Ticaret Odası seçimlerinde oy kullanıp kullanmayacakları, şubelerin Eken’in yanında çalışanların üzerine açılıp açılmadığı, Sivas’ın istihdamına ne kadarlık bir katkı sağladığı gibi sorular ise halen cevap bulamadı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi