Muhtar olduğuna inandırmak için kimliğini gösterir

Muhtar olduğuna inandırmak için kimliğini gösterir
10:00 - Aralık 7 2020 Pazartesi

Harmancık ilçesine bağlı İshaklar Mahallesi’nde yapılan 2019 seçimlerinde 22 yaşındaki muhtar seçilen Emre Oruç, köyüne genç yaşta hizmet etmek için var gücüyle çalışıyor. Köyün oylarının yüzde 70’ini alarak muhtar olarak seçilen Oruç, köyde kendinden yaşlı 3 adayı geride bırakarak, köy dışından gelenlere muhtar olduğunu kanıtlamakta zorlanıyor. Köye gelen görevliler veya misafirler muhtar hakkında soru sorduğunda, “benim” dediklerinde ve “babanı ara” dediklerinde inanmıyorlar. Genç muhtar, kimliğini göstererek muhatabını ikna eder.

Köylüler, köydeki evleri tek tek ziyaret eden ve sorun olup olmadığını soran genç muhtarı çok seviyor. Oruç, köy muhtarının yanı sıra Harmancık Muhtarları Derneği’nin başkanıdır.

2019 yılında yapılan seçimlerde 22 yaşında muhtar olduğunu ifade eden Emre Oruç, “Köylüler sayesinde köylüler bana destek oldu. Küçük yaşta muhtar oldum. Muhtar olmak çok güzel. genç yaşta ama en büyük dezavantajı dışarıdan gelen şefleri, memurları ve misafirleri muhtar olduğuma ikna etmenin zor olması, ben de muhtar kimliğimi göstererek muhtar olduğumu kanıtlıyorum, sonra ikna oluyorlar. İnanması zor, şaka olduğunu düşünüyorlar. Bir gün köyümüze bir müdür gelip selam verdim. Babanı ara dedi. Muhtar olduğuma pek ikna olmadım. “

Köylüler, genç muhtardan çok memnun kaldıklarını belirterek, “Bu sefer genç bir muhtar seçmeliyiz” dedik. Yaşlılarla hiçbir şey olmayacak, gençler dinamik ve enerjik. Biraz hizmet etmelerini istedik. Muhtarımızdan çok memnunuz, iyi çalışıyor. Umarım uzun yıllar köyümüzde muhtar olur. ” O konuştu.

Burak Türker

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi