Muhtar Adayı Dilek Gözüküçük; ‘’Sivas’ta Mahalle Yönetimlerine Hanım Eli Değecek!’’

Muhtar Adayı Dilek Gözüküçük; ‘’Sivas’ta Mahalle Yönetimlerine Hanım Eli Değecek!’’
13:49 - Şubat 25 2019 Pazartesi

31 Mart Mahalli İdareler Seçiminde Kardeşler Mahallesi Muhtar Adayı olan Dilek Gözüküçük, mahalle yönetimine artık kadın elinin değmesi gerektiğinden söz ederek, yerel yönetimlerde kadınların da etkin olması gerektiğini sözlerine ekledi. Azalarının büyük bir kısmı kadın olan muhtar adayı, yoğun bir şekilde seçim çalışmalarını yürütüyor.

Mahallede yaşayanlardan büyük bir destek almayı da başaran Dilek Gözüküçük, aynı zamanda Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü mezunu. Çok sayıda farklı projeyi hayata geçireceğini ifade eden Dilek Gözüküçük, yaya geçitlerinden çocuk parklarına kadar çok sayıda farklı projeyi hayata geçirmek için çalışacağını belirtiyor.

Sözlerine “Azalarımla oturmaya değil çalışmaya geldik. Muhtarlığımız güzel olacak muhtarlığımız kadınlar için mücadele edeceğiz. Artık kadın muhtarlarımız olsun her yerde kadınlar olsun. Yaşları genç muhtarlar olsun. Kadınlar hak ediyor. Eksik gördüğümüz bazı şeyler var yaşlı muhtarlar hiçbir şey yapmıyor. Aldıklar cüzi parayla koltuklarının başında oturuyorlar. Ama biz gençler olarak bu mahallenin gençleri olarak eksiklerini bildiğimiz için çalışacağız, hiç durmadan çalışmaya devam edeceğiz” Diye devam eden Gözüaçık, mahallenin ihtiyaçlarının karşılanması için çalışacağını belirtiyor.

“Bütün sorunları gidereceğim” diye konuşan Dilek Gözüküçük, “Şu anda kadınlarımızın öncelikli olmasını istiyorum. Her şey hepimizi için tabi ki inşallah güzel olacak. Seçmenler beni desteklerse inşallah iyi olacak. Herkesin yanında olacak ve destek olacağım. Ne isterlerse bütün sorunlarını gidereceğim. Erkekler çalışıyor, eşleri çalışıyor kadınlar bir yere çıkamıyor en azından onların ihtiyaçlarını gidereceğiz. Mahalleye kadın eli değecek” diye konuştu.

Kendisini erkeklerinde desteklediğini belirten Dilek Gözüküçük “Tepkiler çok güzel en azından bir genç bayanın mahalleye elinin değmesi gerektiğinin olduğunu söylüyorlar. Çok güzel tepkiler var destekliyorlar. Bizde desteklerini canı gönülden istiyoruz. İnşallah olur. Erkekler de destekliyor” ifadelerini kullanıyor.

Muhtar adayının babası Sebahattin Gözüküçük ise, “Bu benim projem ben yurtdışında Almanya’da kalıyorum. Ben hiç kimseyi eleştirmiyorum. Ben mahallenin düzeni hoşuma gitmediği için kızımın muhtar adayı olmasını istedim. Kızımın başarabileceğini düşündüğüm için muhtar olmasını istedim” açıklama yaptı. Anne Hatice Şahin Gözüküçük ise; her zaman kızının yanında olduğunu belirterek, onunla gurur duyduğunu söylüyor.