Muhsin Yazıcıoğlu Vefatının 10.Yılında Anılacak

Muhsin Yazıcıoğlu Vefatının 10.Yılında Anılacak
13:14 - Mart 24 2019 Pazar

Türk siyasetinin kendini bilen ve sağlam duruşuyla simge isimlerinden biri olan Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşları Sivas’ta anılacak.

Vefatlarının 10. Yılında olan Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşları Sivas’ta hazırlanacak olan bir takım etkinliklerle anılacak.

Muhsin Yazıcıoğlu Gönülden Bağlılar Platformu tarafından Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının vefatının 10. yılında Eminevim’in de desteği ile memleketi Sivas’ta çeşitlik etkinlikler düzenlenecek. Hazırlanan etkinlikler kapsamında; yarın öğle namazının kılınmasından sonra Sivas Ulu Cami’de bir mevlit okutulacak.

Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarını anma etkinlikleri hakkında bilgi veren Muhsin Yazıcıoğlu Gönülden Bağlılar Platformu Kurucusu Nihat Eren, Yazıcıoğlu’nu günümüz siyaset anlayışından farklı bir şekilde siyaset üstü fikirleri ile anmayı ve anlamayı amaçladıklarını belirterek, “Tamamen siyaset üstü bir anlayış ile Muhsin Yazıcıoğlu’nu anmayı ve anlamayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda birçok çalışmamız oldu. Kendisinin yazılarını kitaplaştırıp tüm ülkeye dağıttık. Bir site açtık. Emin Evim gurubunun sahibi Abdurrahman Üstün beyin bize büyük katkıları oldu. Bizi kendisi teşvik etti ve destekledi. Bu program ve bundan sonraki programlarda da inşallah biz kendisinin desteğini göreceğiz” dedi.

Yazıcıoğlu için Ulu Cami’de mevlit okutulacak

Pazar günü Ulu Cami’de Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşları için mevlit okutulacağını kaydeden Eren, “Pazar günü Ulu Cami’de mevlidimiz var. Öğle namazının ardından olacak. Katılan vatandaşlarımıza lokum ikramımız olacak. Akşam helikopterin düşmesi ile şehit olan arkadaşlarımın aileleri ile bir yemek yiyeceğiz. Dertleri ile dertlenmek istiyoruz. Sivas’ımızın yöneticilerini de davet ettik. Şehitlerimizin mezarlarının bulunduğu tepeyi ziyaret edip, gerçekleştirilecek anmaya katılacağız” dedi.