Muhsin Yazıcıoğlu davasında üst düzey kamu görevlileri yargılanıyor

Muhsin Yazıcıoğlu davasında üst düzey kamu görevlileri yargılanıyor
22:53 - Mayıs 24 2019 Cuma

Aynı zamanda BBP’nin kurucu genel başkanı olan Muhsin Yazıcı oğlu ve beraberindeki 5 kişi bir helikopter kazası sonrasında hayatlarını kaybetmişti. Bu olay sonrasında yapılan arama kurtarma çalışmalarında bir sonuç alınamaması üzerine Yazıcıoğlu ve beraberindekiler vefat etmişti. Bu olayla ilgili olarak Yargıtay 5. Ceza Dairesince 9 üst düzey bürokrat hakkında görevi kötüye kullanmak suçlamasıyla bir dava açıldı. Açılan bu davanın ilk celsesi; Yargıtay’ın Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Davaya öncelikle sanıkların savunmaları alınarak; sonrasında davaya şikayetçi olarak katılmak isteyenlerin başvuruları sonuçlandırıldı.

Davada Üst Düzey Kamu Görevlileri Yargılanıyor

Şikayetçiler arasında yer alan rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu’nun söz konusu duruşmaya katılma talepleri uygun görüldü. Yine aynı olayda vefat eden gazeteci İsmail Güneş’in eşi Yasemin Güneş’in de şikayetçi olarak davaya katılım talebi yerinde görüldü. Bu arada BBP ise olayla ilgili herhangi bir zarar görme durumunun olmadığından dolayı duruşmaya katılamadı.

Duruşmaya müşteki avukatlarına verilen sözle devam edildi. Bazı müştekilerin avukatı olarak duruşmaya katılım gösteren Kemal Yavuz; söz konusu olay sonrasında yapılan arama ve kurtarma operasyonlarının gerektiği gibi yapılmadığını belirtti. Sözlerine bu olayın bir FETÖ operasyonu olduğu iddiasıyla devam eden Yavuz; kaza yerinin uygun bir şekilde aranmasına da engel olunduğunu sözlerine ekledi.