Muharrem İnce Eylül ayında sahaya gidiyor

Muharrem İnce Eylül ayında sahaya gidiyor
08:00 - Ağustos 5 2020 Çarşamba

CHP yönetiminden bir süredir rahatsız olan Muharrem İnce, yeni partinin güçlendirileceğini iddia ediyor. CHP yönetimine kızgın olan İnce’nin parti örgütünün arkasında durmadığı için suçlandığı ve CHP ile ayrılma eşiğinde olduğu belirtiliyor.

CHP’den ayrılan ve yeni bir siyasi hareket için kollarını kaldıran Muharrem İnce’nin şu anda memleketi Yalova’da çalıştığı, önümüzdeki ay tarlalara gidip Yeni Yıla kadar yeni bir parti kuracağı iddia ediliyor.

CHP kongresinde arka sıralarda yer almayı memnuniyetle karşılayan İnce’nin, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından 1.281 delege ile seçildiği ve kendisine yakın isimlerin Parti Meclisi’ne (PM) dahil edilmediği belirtiliyor. Kongrenin sonunda ortaya çıkan bu resme rağmen İnce’nin hem CHP Başkanlığı hem de CHP’nin Başkan adayı olma umudunu kaybettiği belirtiliyor.

TARAF İÇİN YENİ YÜZLER

Muharrem İnce’ye yakın isimler, İnce’nin kurmayı planladığı partinin mevcut ittifaklara dahil edilmeyeceğini, HDP / Kandil ekseninden uzak olacağını ve ‘Cumhuriyetçileri’ tek çatı altında toplayacak bir parti olacağını belirtiyor. Çok az CHP üyesi olacağı ve İnce’nin partisine daha fazla akademisyenin katılacağı, az sayıda CHP milletvekilinin İnce’yi desteklediği ve Deniz Baykal’a yakın isimlerin yeni partiye dahil edileceği belirtiliyor.

KILIÇDAROĞLU’YA ‘DOSTU’ TEPKİ

Diğer yandan Genel Müdürlük’te rahatsızlığın devam ettiği ve yeni partinin çıkışının CHP’ye zarar vereceği görüşü belirtildi. İnce, CHP’den ayrılacak mı yoksa yeni bir parti mi kuracaklarına dair henüz net bir açıklama yapmamış olsa da, kendisine yakın isimlere aşağıdaki ifadeleri kullandığı iddia ediliyor: Ben de hükümetten muhalefetten memnun değilim. Türkiye’nin yeni bir çıkış yoluna ihtiyacı var. Birinci taraf olma iddiasıyla yola çıktık. ‘Arkadaşlarla, müttefik’ olarak kendi partimizde ilk olmamakla birlikte, Türkiye’yi yönetmek istiyorum. Kılıçdaroğlu, arkadaşlarıyla iktidara geleceğini söylüyor. Kendi partisinde arkadaşlarını unutan Kılıçdaroğlu, arkadaşlarıyla iktidarda mı oldu? Uzak arkadaşlarına bakmak yerine partideki arkadaşlarına bakmalı.

Türkiye Gazetesi

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi