Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Sivas İl Kongresi Gerçekleşti

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Sivas İl Kongresi Gerçekleşti
17:04 - Mayıs 5 2019 Pazar

MYP Sivas 1. Olağan İl Başkanlığı Kongresi Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Akyüz ve partililerin katılımı ile öğretmen evi konferans salonunda düzenlendi. Kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı.

Genel Başkan Yardımcısı Avukat Burhanettin Akyüz, konuşmasında, “Muhafazakar Yükseliş Partisi yeni bir parti. Belki de birçoğumuz bu parti ile ilgili ilk kez duyumsama yaşadı. MYP, Peygamberimizin veladet kandili gecesinde simge olması için peygamberimizin yaşına denk kişi ile kurulmuştur. Hatırlarsınız o günlerde ülkeyi bölmek için akil adamlar adı altında 63 kişilik bir ekiple çözüm süreci adı altında bir süreç yürütülüyordu. Buna tepki olması için peygamberimizin yaşına denk kişi ile partimiz kurulmuştur “ diye konuştu.

İl Başkanı Metin Özdemir, “Ülkemizin çıkmazda olduğunu, bu kadar pahalılığı, emeklilerimizin, çiftçilerimizin durumunu gidermek için MYP’deyiz. Biz hepimiz hep birlikte gecemize gündüzümüze katıp bu partiyi şenlendirdik. Onun için hepiniz buraya gelerek beni onura ettiniz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından partililere plaket verildi ve partiye yeni katılanlara parti rozetleri taktim edildi.