Muğla Seydikemer’de TOKİ’nin Sosyal Konut Projeleri Yeni Sahiplerini Buldu

Muğla Seydikemer’de TOKİ’nin Sosyal Konut Projeleri Yeni Sahiplerini Buldu
14:45 - Eylül 30 2025 Salı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 100 bin Sosyal Konut ve İlk Evim projeleri çerçevesinde Muğla’da toplamda 4 bin 900 konutun yapımını bitirirken, bin 941 konutun inşaatı ise devam ediyor. Çevre Bakanı Murat Kurum, Seydikemer ilçesinde konutlara taşınacak vatandaşların sevinç dolu anlarını sosyal medya üzerinden paylaştı. Bakan, 500 bin konutluk ‘Yüzyılın Konut Projesi’ne de dikkat çekerek, bu projelerin vatandaşları nasıl mutlu ettiğini vurguladı.

“Burası İlk Evim projesi kapsamında inşa edilen Fethiye Seydikemer TOKİ evleri. Niyazi ve Güllü’nün mutluluğunu görmelisiniz. Bu sevinci herkesin gözlerinde görmek için 500 bin yeni konut projesinde çalışmalarımızı tamamladık,” dedi Kurum.

Zeynep Yıldız, konut sahibi olma sürecini şöyle anlattı: “Başvuruyu şansımızı denemek için yaptık. Sonrasında ismimizi duyunca inanamadık ve teslimat sürecinde endişelerimiz oldu. Ancak evimize adım attığımızda her şeyin mükemmel olduğunu gördük. Devletin sağladığı ödeme koşulları da oldukça uygun. Bu evler gerçekten bize lüks geliyor ve çok mutluyuz.”

TOKİ konutlarının sağlamlığına vurgu yapan inşaat işçisi Niyazi Tamgaç, “İnşaat sektöründe geçen ömrüm, bana TOKİ binalarının ne kadar güvenilir olduğunu öğretti. Depreme dayanıklılık ve malzeme kalitesi açısından, TOKİ gerçekten güven veriyor,” dedi.

Bu arada, Çevre Bakanlığı 1 milyon 740 bin sosyal konut inşa ettiğini ve 280 bin konutun daha yapımının devam ettiğini belirtti. Yıl sonunda başlayacak olan 500 bin konutluk ‘Yüzyılın Konut Projesi’ ile birlikte, Türkiye genelinde daha fazla vatandaş uygun fiyatlarla ev sahibi olma fırsatı bulacak.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi