Müftü Pamuklu: Kur’an, Müslümanların Dünya ve Ahiretine Vesile Olan Yüce Bir Kitaptır

Müftü Pamuklu: Kur’an, Müslümanların Dünya ve Ahiretine Vesile Olan Yüce Bir Kitaptır
00:27 - Nisan 16 2023 Pazar

Sivas Müftülüğü, Kur’an kursu öğrencilerine yönelik düzenlediği seminerlerle bireysel, toplumsal, dini ve sosyal gelişimlerine katkı sağlıyor. Bu ayki konuk ise Tokat İl Müftüsü Abdullah Pamuklu oldu.

Müftü Pamuklu, Kur’an’ın müminler için bir hidayet kaynağı olduğunu belirterek, “Müslüman’ın dünya ve ahiretini kazanmasına vesile olan yüce bir kitaptır” dedi. Program, Sivas Abdulvehhabi Gazi Yatılı Kız Kur’an Kursu’nda gerçekleşti ve İl Müftüsü Pamuklu, hafızlığın tüm İslam alemi için önemini vurguladı.

“Hafızlarımız Baş Tacımızdır”

Müftü Pamuklu, Kur’an’ın insanın hayatını programladığını ve Kur’an’a göre yaşamanın dünya ve ahireti mamur ettiğini ifade etti. Hafızlık yolunda ilerleyen öğrencilere değer vererek, “Siz değerli hafızlarımız, Kur’an’ı ezberleyip hayatınıza aksettirdiğinizde büyük bir ahiret kazancı elde etmiş olacaksınız” dedi. Sivas İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya da öğrencilere başarı dileklerinde bulunarak, Kur’an’ı ezberleme çabalarının, Kur’an’ın emir ve yasaklarına uymada da aynı çabayı göstermeleri gerektiğini belirtti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi