MSB: ‘Ermenistan, işgal ettiği Azerbaycan topraklarını derhal terk etmeli’

MSB: ‘Ermenistan, işgal ettiği Azerbaycan topraklarını derhal terk etmeli’
19:00 - Ekim 4 2020 Pazar

Milli Savunma Bakanlığı (Milli Savunma Bakanlığı) son gelişmeler hakkında değerlendirmeler ve bilgiler verdi. Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Tanıtım Sorumlusu Deniz Yarbay Şebnem Aktop, 12 Temmuz ve 21 Eylül’de Tovuz’da meydana gelen saldırıların ardından Azerbaycan topraklarının yüzde 20’sini işgal eden Ermenistan’ın tüm dünya gözünde ateşkesi ihlal ettiğini söyledi. 27 Eylül. Yerlerini ve yerleşim yerlerini ağır silahlarla ağır ateş altına aldığını söyledi. Hocalı’da çocuklardan, kadınlardan, yaşlılardan bahsetmeden katliamlar gerçekleştiren Ermenistan’ın 30 yıl önce olduğu gibi bölgede barış ve huzur tesisini engellediğini belirten Aktop, “Açık bir Ermeni saldırısını şiddetle kınıyoruz. uluslararası hukukun ihlali ve sivil kayıplara neden olma.

Ermenistan saldırılarını derhal durdurmalı, yurt dışından getirdiği paralı asker ve teröristleri iade etmeli ve işgal ettiği Azerbaycan topraklarını derhal terk etmelidir. Masum sivilleri hedef alan Ermeni teröristleriyle işbirliği yapan PKK-YPG teröristleri bölgeyi bir an önce terk etmelidir. Aksi takdirde, her zaman olduğu gibi hayal kırıklığına uğrayacaklar. Ermenistan’ın kendisine karşı Türk uçaklarının ve İHA’larının kullanıldığına dair hiçbir kanıta dayanmayan asılsız iddiaları gerçeği yansıtmıyor. Nitekim bu iddialar kendi taraftarları dışında hiç kimse tarafından ciddiye alınmadı.

Ayrıca Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri son zamanlarda kendi başına zafere ulaşma kabiliyetine ve yeteneğine sahip olduğunu ve işgal altındaki topraklarını kurtarma kararlılığı ve kararlılığını dünyaya göstermiştir. Meşru müdafaa hakkını halkını ve toprak bütünlüğünü korumak için kullanan, kendi topraklarına kavuşmak için mücadele eden Azerbaycan Türkleri kardeşlerimizin her zaman olduğu gibi yanında olacağımızı bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Ermenistan’ın saldırılarında şehit düşen Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah’tan rahmet, tüm Azerbaycan halkına başsağlığı diliyoruz ”dedi.

“1 Ocak 2020 itibarıyla 953 terörist etkisiz hale getirildi”

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk milletinin yurt içinde güvenliğini sağlamak amacıyla ve yurt dışında PKK / CSM / PYD-YPG ve Feton başta olmak üzere Dease dahil olmak üzere terör örgütleriyle mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü vurgulayan Aktop, bu kapsamda, Kuzey Irak için terör örgütü PKK operasyonlarının devam ettiğini bildirdi. Irak’ın toprak bütünlüğüne saygı duyduklarını belirten Aktop, “Ancak Irak’tan ülkemize yönelik saldırıları durdurmaya kararlıyız. Amacımız bölgedeki teröristleri etkisiz hale getirmek ve sınır güvenliğimizi sağlamaktır. Eylül ayında terör örgütüne yönelik başarılı operasyonlar sonucunda 1 Ocak 2020 itibarıyla 953 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirilen Pençe operasyonları sonucunda çeşitli tip / büyüklükte 347 silah ve bu silahlara ait 133 bin mühimmat ele geçirilmiş, 703 mayın / EYP tespit edilerek imha edilmiş, 823 mağara / sığınak kullanılamaz hale getirildi. Son dönemde güvenlik güçlerine teslim olan ve örgütten kaçan teröristlerin sayısında artış oldu. Önümüzdeki dönemde de bölgenin hakimiyetini korumak ve gelecekten sınır güvenliğini sağlamak için son terörist etkisiz hale gelene kadar operasyonlar kararlılıkla devam edecek. “

Aktop, sınır güvenliğinin her türlü hava ve arazi koşulunda 7 gün 24 saat artırıldığını belirterek, geçen ay alınan tedbirler ve sınır hattında gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda 103 bin paket sigara içildiğini belirtti. , 75 kilo uyuşturucu, 131 bin hap, 652 cep telefonu ve 10 silah ele geçirildiğini söyledi. 1 Ocak 2020 itibarıyla 30 binden fazla kaçak sınır geçiş girişimine müdahale edildiğini açıklayan Aktop, sınırlarda alınan tedbirlerin artırılması sonucunda yaklaşık 60 bin kişinin tutuklandığını ve 362 bin kişinin engellendiğini kaydetti. sınır geçildi. Aktop, bu kişilerden 151’inin terör örgütüne üye olduğunu belirtti.

Aktop, Doğu Akdeniz’deki gelişmelerle ilgili şunları söyledi:

“Türk Silahlı Kuvvetleri, bugüne kadar olduğu gibi Mavi Vatan, Karadeniz, Ege ve Doğu Akdeniz’in her köşesinde ülkemizin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hak ve menfaatlerini koruyacaktır. İttifak antlaşmaları ile barış ve güvenliğin teminatı olmaya devam ediyor.Türkiye-Yunanistan arasında Doğu Akdeniz’den heyetler, Askeri Çatışmasızlık, Eylül ayında NATO Askeri Komite Başkan Vekili başkanlığında Tedbirlerin Belirlenmesi amacıyla altı toplantı yapıldı. ‘genel ilkeler’ ile sonuçlanan görüşmelerde ortak bir anlayışa ulaşıldı.Doğu Akdeniz’de gerginliği ve işbirliğini azaltmaya, Doğu Akdeniz’deki kıta sahanlığımızda egemen hak ve güçlerimizi korumaya yönelik başta NATO olmak üzere olumlu girişimler bulmanın yanı sıra Akdeniz, deniz yetki alanlarını uluslararası hukuka uygun olarak sınırlayan Eşit ortağı olarak adil ve adil bir şekilde bölgedeki hak, menfaat ve menfaatleri koruma ilkemizin esas olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyoruz. “

“20 bin 312 personel ihraç edildi”

FETÖ ile mücadeleye değinen Aktop, 15 Temmuz 2016 tarihinden bu yana toplam 20 bin 312 personelin işten çıkarıldığını, 3 bin 798 personel için adli ve idari sürecin devam ettiğini belirtti. Aktop, “FETÖ ile mücadele, ilgili kurumlarla koordineli olarak elde edilecek yeni bilgi, belge ve veriler ışığında kararlılıkla devam edecek” dedi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi