Vali Ayhan çiftçilerle birlikte mor patates ekti

Vali Ayhan çiftçilerle birlikte mor patates ekti
17:09 - Mayıs 21 2020 Perşembe

Patates üretiminde Türkiye’nin lideri konumunda bulunan Sivas’ta Vali Salih Ayhan çiftçilerle birlikte mor patates ekimi gerçekleştirdi.

Hafik ilçesinin Göydün köyünde düzenlenen patates ekimi etkinliğine katılan Sivas Valisi Salih Ayhan, yaptığı açıklamada çiftçilerin ortaya çıkardığı katma değeri yüksek ürünlerden övgüyle bahsetti. Toprağa su verdikçe, çiftçinin ise doğru bilgilerle donatılmasıyla bunun karşılığının alındığını vurgulayan Vali Salih Ayhan, özellikle mor patatesin iyi bir katma değerinin olacağını söyledi.

Sivas’ın patates üretiminde Türkiye birincisi olduğunu da hatırlatan Vali Salih Ayhan, çiftçilerde birlikte traktörün başına geçerek patates ekimi de yaptı. Salih Ayhan’a Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, Hafik Kaymakamı Hacı Kerim Meral ve Sivas İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız da eşlik etti.

Yorumlar (1)
  • OS
    Osman
    3 sene ago
    Merhabalar ben Sivas Hafik sofular küyünden osman şimşek öncelikle bu tip çalışmalar bizler gördükçe bölgemizin türkiyemiz için katkıda bulunması bizi çok mutlu ediyor.Emeği geçen ve sebep olanlardan başta sayın valimiz olmak üzere herkese şükranlarımı bildirmek isterim Yanlız muzdarip olduğum konuyu dile getirmek isterim 2 dönem yani 6 sene dernek başkan yardımcılığı yapmış bir sofular köylü olarak neden bizim köyümüz bu projenin dışında kaldı DSİ ye gittik bize Erzincan yol üstü bu projeye dahil olmadığı nı dile getirdiler burada çukur benlen köyünün tamamını kapsaması bizi gerçekten üzdü Sizlerden istirhamım bu konuyu haberimize hadil edip dile getirirmisiniz bizlerde İstanbul lardan gelip bölgemiz de öncelikle devletimize ve halkımıza katkıda bulunmak isteriz Çalışmalarını za kolaylıklar dilerim Osman şimşek
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi