Mobilyacı Çıraklığından Avrupa Şampiyonluğuna: Sivaslı Muaythai Sporcusu Furkan Alıcı

Mobilyacı Çıraklığından Avrupa Şampiyonluğuna: Sivaslı Muaythai Sporcusu Furkan Alıcı
14:27 - Nisan 7 2023 Cuma

Sivas’ta yaşayan Furkan Alıcı, mobilyacı çıraklığı yaparak çalışmaya başladıktan sonra, akşamları muaythai antrenmanlarına devam ederek, ilerlemeye başladı. Azmi ve çalışkanlığı sayesinde, başarıları ile adından söz ettirmeye başlayan Alıcı, 22 ülkenin katıldığı Avrupa Muaythai Şampiyonası’nda 91 kilogram üst segment gençlerde Hırvat rakibini yenerek Avrupa şampiyonu oldu. Ayrıca daha önce de 2019 yılında 71 kilogramda dünya şampiyonluğu kazanmıştı.

Alıcı’nın antrenörü Ekrem Arıs, genç sporcu Furkan Alıcı’nın antrenmanlara devam etmesi sayesinde, Avrupa şampiyonluğunu hak ettiğini vurgulayarak, Eylül ayında düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası’nda da başarılı olacağına inandığını söyledi.

Furkan Alıcı, boş kaldığı zamanlarda hala marangoza giderek çalıştığını ifade etti ve başarısının, abileriyle çalışarak ve azimle antrenmanlara devam ederek elde ettiğini belirtti. Alıcı, mobilya işinde ustalaşarak kalfa olduğunu da sözlerine ekledi.

Mobilya ustası Ümit Keçi ise Furkan Alıcı’nın başarılı ve azimli biri olduğunu ifade ederek, şampiyonluğu hak ettiğini söyledi. Genç sporcu Furkan Alıcı, şimdi gözünü dünya şampiyonluğuna dikmiş durumda ve başarılı kariyerine devam etmek istiyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi