MİT’ten eylem için hazırlanan PKK’lılara operasyon

MİT’ten eylem için hazırlanan PKK’lılara operasyon
13:12 - Kasım 17 2020 Salı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), eylem için hazırlanan teröristleri nakleden PKK / KCK Sözde Sincar Gümrük Sorumlusu İrfan Akcan’ı ‘Azad Heşet’ koduyla etkisiz hale getirdi.

Gri Kategoriye bir çizik daha

Gri kategoride aranan Akcan’ın “PKK / KCK’nın Sincar Gümrük Memuru” olduğu sahadaki istihbarat unsurları tarafından belirlendi. Akcan, MİT tarafından yakından takip edildi.

Akcan’ın Irak / Sincar ve Suriye arasında terörist ve mühimmat geçişlerini koordine ettiği ve sınır hattında faaliyet gösteren yerel halktan haraç topladığı belirlendi.

Akcan’ın “güvenlik güçlerimize karşı kullanılmak üzere Suriye’den Irak’a mühimmat ve teröristleri sevk edeceği” MİT’in anlık istihbaratı üzerine harekete geçti. İrfan Akcan, 8 Kasım 2020’de Suriye’nin Şengal sınırında gerçekleştirilen MİT operasyonu ile etkisiz hale getirildi.

Çukur barikat eylemlerine katıldı

2010 yılında PKK terör örgütüne katılan İrfan Akcan, 2015 yılında Silopi’de çukur-barikat olaylarında jandarma, polis ve TSK personelinin şehadet eylemlerine katıldı.

2019’da PKK / KCK’nın “Sincar Gümrük Memuru” oldu. Sincar’daki Irak ve Suriye sınır hatlarında terörist ve mühimmat transferlerinin sorumluluğunu üstlendi. Sınır hattında ticaret yapanlardan PKK / KCK’ye haraç topladı.

Rojger, organizasyonda bulunduğu süre içerisinde Azad, Azad Munzur ve Azad Heşet kod adlarını kullandı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi