MİT ve MOSSAD İlişkili Casusluk Operasyonu: Serkan Çiçek Olayında Yeni Gelişmeler
MİT’in titiz çalışmaları, borç batağındaki Muhammet Fatih Çiçek’in ismini Serkan Çiçek olarak değiştirerek ‘Pandora Dedektifliği’ adı altında casusluk faaliyetleri yürüttüğünü ortaya çıkardı. MİT raporlarına göre, Çiçek kripto para ile ödeme almak suretiyle uluslararası bir casusluk teklifine dahil oldu. Bu teklifin İsrail kökenli olduğu ve Çiçek’in 2020 yılından itibaren Musa Kuş ve avukat Tuğrulhan Dip ile bağlantılı olduğu belirlendi.
Detaylara göre, bir MOSSAD ajanı olarak değerlendirilen şahıs, Çiçek ile yurt dışından hukuk bürosu personeli kisvesi altında iletişime geçti. Bu kişinin, Başakşehir’de İsrail politikalarına karşı çıkan bir Filistinli aktivisti takibe almasını istediği, bu kapsamda Çiçek’e 4 bin dolarlık bir kripto para ödemesi yaptığı iddia edildi. Ancak Çiçek, aktivist hakkında gerekli bilgileri toplayamayıp, site içinde ‘kiralık daire’ bahanesiyle dolaşırken başarısız oldu ve iletişim kesildi.
MİT’in soruşturması sonucunda Çiçek’in ticari geçmişi, isim değişikliği ve MOSSAD ile olan bağlantıları detaylıca incelendi. Başakşehir’deki site önünde polis tarafından alınan yoğun güvenlik önlemleri ve site içerisinde bazı Hamas yöneticilerinin bulunduğu iddiaları da araştırılmaya devam ediyor.
Serkan Çiçek’in site etrafında dolaşırken çekilen görüntüleri ve dron kamerasıyla havadan alınan fotoğraflar MİT tarafından paylaşıldı. Bu görüntülerde, şüphelinin yürüdüğü yerler ve keşif için ziyaret ettiği emlakçının çevresi detaylıca gösterildi.
Batuhan Toprak
