MİT ve Jandarma tarafından Ankara’da ortak operasyon

MİT ve Jandarma tarafından Ankara’da ortak operasyon
14:00 - Ocak 9 2021 Cumartesi

Edinilen bilgiye göre, terör örgütü DEAŞ’ın Ankara’da büyük bir eylem hazırlaması üzerine Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Ankara Bölge Müdürlüğü ve Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, Suriye’nin Deyrizor bölgesinde DAİŞ ile birlikte sivillere yönelik katliamlar yaptığı tespit edilen Suriye uyruklu MH ve MEH’yi takip etti.

Şüphelilerin Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde terk edilmiş bir binada kaldığını belirleyen ekipler, belirlenen adresi takip etmeye başladı. Şüpheliler, takip edildiklerini fark ettikten sonra aynı ilçedeki Hurdacılar Sitesi’ndeki bir konteynerde kalmak üzere hareket ettiler. Burada izlerini kaybettiklerini düşünen zanlıların bir süre sonra Suriye’deki çatışma bölgesindeki örgüt üyeleriyle temasa geçtiği belirlendi.

Şüpheliler, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla saklandıkları yerde MH ve MEH, MİT ve Jandarma ekiplerinin ortak operasyonuyla gözaltına alındı.

Adreste çalışan şüpheliler, örgütsel belgeler ve dijital materyale el konulan Suriye’nin Deyrizor bölgesinde çok sayıda silahlı eylemde yer aldığı tespit edilen şüphelilerin ifadeleri çerçevesinde nerede ele geçirildiğini tespit ederek soruşturmanın genişletileceği bildirildi. Türkiye teşkilatındaki hücrelerin somutlaşması için çalışmalarına devam etmek

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi