Minik Leyla davasında Yusuf Aydemir’in tahliyesine itiraz reddedildi

Minik Leyla davasında Yusuf Aydemir’in tahliyesine itiraz reddedildi
09:12 - Ocak 4 2021 Pazartesi

2018 yılında dedesinin köyüne gittikten sonra ortadan kaybolan ve 18 gün sonra Ağrı’da cesedini bulan 4 yaşındaki Leyla Aydemir davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Yusuf Amca Yusuf Aydemir, kararıyla serbest bırakıldı. temyiz mahkemesi. Tahliye kararı üzerine Cumhuriyet savcısı, sanığa atfedilen suçun niteliği ve mahiyeti, mahkumiyet için yeterli delil, suçun katalog suçlarından biri olduğunu dikkate alarak Cumhuriyet savcısı tarafından tanıklara baskı yapılmasına karar verildi. Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu’nun 100. Maddesi, delillerin gizlenme ihtimali dikkate alınarak tahliye kararının iptaline itiraz edildi. Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi 1.Ceza Dairesi’nin sanık Yusuf Aydemir’in tahliyesine ilişkin kararının usule aykırı olmaması nedeniyle Cumhuriyet savcısının itirazı Bölge Adliye Mahkemesi 2.Ceza Dairesi tarafından reddedilmiş ve kanun.

“Sanık Yusuf’un işlediği suçları işlediğine dair kesin bir delil elde edilemediği için serbest bırakılmasına karar verilmiştir.”

Karara ilişkin yapılan açıklamada, “Ölen kişinin dereye yakın olduğu bildirildiğinde 02.07.2018 tarihinde, memurlar köyü yaklaşık 3 km, köy yolundan 1 km uzaklığı ve Merhum, Bezirhane Köyü’nde bulunan ve halk arasında kuru dere olarak bilinen Eşkik Çayı’ndaki su birikintisindeydi. Adli Tıp Kurumu 1. Adli Tıp İhtisas Kurulu tarafından hazırlanan raporlarda kafa, göğüs ve karın boşluğunda yaralanma tespit edilmedi, kafa içi kanama, beyin dokusu hasarı, beyin kanaması, iç organ ve büyük damar yaralanmaları tespit edilmedi, İskelet sistemi sağlamdı, otopside anüs ve vajina çevresindeki genital bölgedeki travmatik değişiklikler tespit edilmedi, 2020/2803 Çekirdek ve 2 numaralı 020 numaralı karar ile çocuğun ölüm nedeni ve mekanizması biliniyordu. / 2781, tutuklu sanık Yusuf’un kendisine yöneltilen suçları işlediğine dair herhangi bir şüphe olmaksızın kesin delil elde edilemediği için sanığın salıverilmesine karar verildi. gizli tanık ifadelerinin duygulara dayandığını, ölen kişinin sanık tarafından gözaltına alındığı ve ardından sanık tarafından öldürüldüğünü, deneyime dayalı doğrudan, açık ve kesin ifadelerin bulunmadığını, gizli tanıkların somut olayın meydana gelme şeklinden çok aile, katılan Şükran, mağdur Nihat ve diğer tanıklar Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi 1.Ceza Dairesi’nin 21.12.2020, 2020/2803 Dayanak ve 2020/2781 tarihli kararı, Cumhuriyet savcısının temyiz dilekçesinde sanığın tahliye kararında herhangi bir yanlışlık bulunmadığını belirtmiştir. Belirttiği hususların dosyanın kapsamına uygun olmadığı ve maddi delillerle desteklenmediği anlaşılıyor; itirazın reddine karar verilmesi gerekliydi.

Özge Bozo

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi