Minik Fırat’ın Gezi Parasını Depremzedelere Bağışlaması Belediye Başkanını Etkiledi

Minik Fırat’ın Gezi Parasını Depremzedelere Bağışlaması Belediye Başkanını Etkiledi
14:56 - Nisan 13 2023 Perşembe

Minik Fırat Duman, Sivas’ın Divriği ilçesine düzenlenen sınıf gezisi için biriktirdiği 700 lirayı depremzedelere bağışlayarak büyük bir iyilik örneği sergiledi. Sadece 8 yaşında olan Fırat’ın bu düşünceli davranışı, Sivas Yıldız Beldesi Belediye Başkanı Mustafa Öztürk’ün dikkatini çekti ve başkan, Fırat’ın gezi masraflarını karşılamaya karar verdi.

Fırat Duman, depremzedelerin geziden daha önemli olduğunu belirterek, “Ben geziye gitmesem de olurdu ama depremzedeler daha önemli. Sonuçta bir gezi, ben gitmesem de bir şey olmayacak ama benim param sayesinde onlara yardımcı olacağım. 700 lira vardı ve 6 ayda biriktirmiştim. Şimdi Divriği’ye gideceğim için çok mutluydum. Çünkü arkadaşlarımla gezmeyi çok istiyordum. Biz ilkokulda hiçbir geziye gidemedik, şimdi gideceğim için mutluyum” dedi.

Yıldız Beldesi Belediye Başkanı Mustafa Öztürk ise minik Fırat’ın düşüncesinden etkilendiğini belirterek, “Fırat kardeşimizin küçücük yaşında büyük aklıyla düşündüğü bizi etkiledi. Kumbarasında gezi için biriktirdiği paraları depremzede kardeşlerimize bir faydası olur diye göndermiş. Ben bunu duyunca çok duygulandım. Divriği gezisinden mahrum kalmaması için masraflarını ben karşılayacağım” diye konuştu.

Minik Fırat’ın bağışıyla depremzedelere yardım eli uzanırken, Fırat’ın erken yaşta gösterdiği duyarlılık ve cömertlik, toplumda takdirle karşılandı. İlkokul çağındaki bir çocuğun böylesine büyük bir düşünce ve davranış sergilemesi, gelecek nesillerin umut verici bir örneği olarak değerlendirildi. Fırat’ın hareketi, iyilik yapmanın yaşı olmadığını ve küçük bir bireyin bile büyük farklar yaratabileceğini gösterdi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi