Minibüslerin isyanı: “Hastaları mecbur kılıyoruz, cezalandırılıyoruz”

Minibüslerin isyanı: “Hastaları mecbur kılıyoruz, cezalandırılıyoruz”
11:00 - Temmuz 11 2020 Cumartesi

Sultanbeyli-Yenidoğan hattı üzerinde faaliyet gösteren 16 minibüse Nisan’dan 15 Haziran’a kadar toplam 79 farklı ceza verildi. Her biri 3 bin 150 TL olan 250 bin TL ödeyen minibüslerin acıları bitmiyor. Yolcular ve polis arasındaki minibüsistler isyan ediyor. Minibüslerle araçlarına yolcu almak istemeyen yolcular arasındaki diyaloglar kısa süre önce bu durumu ortaya çıkardı.

“Yolcuları ayakta tutamazsınız; insanlar kurban oluyor ”

Çiftlik minibüs durağından sorumlu Ali Kara, “Polis sürekli çalışıyor. Ayakta yolcu alamazsınız. Hastaneye gidiyoruz, insanlar kurban oluyor. Ayrıca ayakta duran yolcular da cezalandırılır. Hastaları indirmek zorundayız, işe ve hastaneye geç kalanlar var, götürmek zorundayız, polisler dönüyor. Lisansımızı alma olasılığı vardır. Hastalar var, kurbanlar var. Otobüsler de kalabalık ”

Minibüs şoförü Tayfun Akçay, “Hastane alanında çalışıyoruz. Hastalar, yaşlılar minibüsü alır. Onu almak zorundayız. Ayakta 1-2 kişi olduğunda polis bir ceza yazar. İstanbul genelinde kapıdan asılarak yolcu alan minibüslerle karşılaşıyoruz. Ama buna dikkat ediyoruz. 1-2 kişi ayağa kalkmakla yükümlüdür. Git, 18 kişiyi taşıyoruz. Dizelden bile tasarruf etmiyor. Sürücüler yolcu almak zorundadır ”dedi.

İzzet Aydın

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi