Minecraft 1.18 Özellikleri Duyuruldu

Minecraft 1.18 Özellikleri Duyuruldu
11:15 - Aralık 1 2021 Çarşamba

Minecraft 1.18 özellikleri ile birlikte karşımıza çıkıyor. Yeni sürüm ile birlikte büyük bir güncelleme oyuncuları bekliyor olacak.

Mojang Studios tarafından geliştirilen Minecraft oyunu, yeni sürüm güncellemesi ile birlikte pek çok değişikliğe yer vermiş oldu. Devasa bir güncelleme olarak anılabilecek bu güncellemede hem doğa değişiyor hem de bazı arayüz güncellemesi kullanıcıları karşılıyor. Minecraft oyununun 1.18 güncellemesi dün yayınlanmış oldu. Bu güncelleme hakkında bilinmesi gereken pek çok detay bulunuyor.

Minecraft 1.18 Özellikleri

Minecraft’ın yeni güncellemesi ile birlikte kullanıcılar yeni biyomlar ile karşılaşıyor. Artık uçurumların bulunduğu, daha yüksek tepelere sahip olan ve harika manzaralara sahip dağlar oyunda yer alırken bununla birlikte çeşitli biyomlar da bizleri karşılıyor. Bu biyomların daha yüksek ve daha geniş olması adına yükseklik 64 blok artmış oldu. Ek olarak aşağıya doğru da 64 blok bir artış yapılarak harita yüksekliği 384 bloğa çıkmış oldu.

Minecraft 1.18 Özellikleri

Yeni güncelleme ile birlikte yer üstü değil yer altında da güncellemeler yapıldı. Artık oyuncular yer altında daha geniş ve daha ihtişamlı madenler ile karşılaşabiliyor olacak. Maden sisteminde yapılan güncellemelerden birisi maden damarlarının oyuna eklenmesi oldu. Maden damarları ile birlikte oyuncu bir damar keşfettiğinde uzayan bir hat üzerinde bir sürü maden toplayabiliyor. Bununla birlikte artık madenler eskisine göre daha geniş ve daha kapsamlı bir şekilde bulunuyor.

Minecraft 1.18 özellikleri arasında yer alan diğer özelliklerden birisi de harita güncelleme sistemi oldu. Eğer 1.18 öncesi sürümden 1.18 sürümüne harita güncellemesi yapılacak ise artık oyuncular haritada yeni bir chunk keşfettiğinde daha yumuşak bir geçiş ile karşılaşacak. Bu da haritanın estetikliğini koruyacak. Buna ek olarak -64’e kadar olan boşluklar doldurulup haritanın bu kısmı oluşturulmuş olacak. Bu sayede uyumlu bir görünüm sağlanacak. Bunun yanı sıra daha pek çok güncelleme yapıldı. Yeni bloklar, yeni başarımlar, yeni efektler, yeni müzikler ve pek çok dünya biyomu yeni sürümde oyuncuları karşılıyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi