Milliyet Hakkında Detaylı Bilgi

Milliyet Hakkında Detaylı Bilgi
00:38 - Haziran 14 2020 Pazar

Milliyet gazetesi farklı dönemlerde farklı bireylerin sahipliğinde yayın yapmış bir gazetedir. Bireylerin güvenli ve kaliteli haberlere güvenle ulaşmalarını sağlayan Milliyet gazetesi sahip olduğu geniş yazar kadrosu ile hizmet sunmaktadır.

Milliyet Gazetesi Tarihsel Gelişimi

Milliyet gazetesi tarihçesi içerisinde farklı dönemlerde farklı isimlere devredildiği ve bazı dönemlerde farklı isimlerle anıldığı görülmektedir. Türk Milliyetçiliği siyasi görüşü ile içerik üretiminde bulunan gazetenin dili 1926 ile 1928 yılları arasında Osmanlıca olurken 1928 yılından sonra Türkçe yayına başlanmış ve günümüze kadar yayın dili Türkçe olarak devam etmiştir. Genel merkezi İstanbul Şişli’de bulunan gazetenin ilk yayını 1926 yılı şubat ayında Atatürk izniyle Siirt Milletvekili Mahmut Soydan tarafından yapılmıştır. 2012 tarihinden itibaren Erdoğan Demirören ve Yıldırım Demirören sahipliğinde yayın yapan gazete, farklı dönemlerde el değiştirdiği görülmüştür. 1926 ile 1935 yılları arasında Mahmut Soydan’ın aitliğinde olan gazete, 1935 – 1955 yılları arasında Ali Naci Karacan; 1955 – 1979 yılları arasında Ercüment Karacan; 1979 – 2011 yılları arasında Aydın Doğan sahipliğinde bulunduğu görülmektedir. 2011 – 2012 yılları arasında Demirören – Karacan ortak girişimi ile yönetilmiş olan gazetenin bugünkü sahibi Demirören Holding’dir.

Milliyet Gazetesi Yayın İçeriği ve Yazarları

Milliyet gazetesi yazarları dönemden döneme farklılık göstermiş ve gazete birçok yazara ev sahipliği yapmıştır. Günümüzde Abbas Güçlü, Ali Eyüboğlu, Asu Maro, Çağdaş Ertuna, Doğan Heper, Filiz Aygündüz, Gökçer Tahincioğlu, Güneri Cıvaoğlu, Güngör Uras, Mehmet Tez, Mehmet Tezkan, Melih Aşık, Nagehan Alçı, Nihat Ali Özcan, Sami Kohen, Selva Demiralp, Serpil Çevikcan, Tolga Şardan ve Tunca Bengin köşe yazarları ile birbirinden farklı ve renkli içerikler üretilmektedir. Milliyet gazetesi belirtilen yazar kadrosu ile güncel yayın sağlamaktadır.

Milliyet Gazetesi İnternet Sitesi

Milliyet gazetesi internet sitesi teknolojik gelişmeler ile haber ağının takipçileri için sunduğu bir kolaylıktır. Yayınların daha fazla görsel ve video ile desteklenerek sunulmasını sağlayan internet sitesi sayesinde birçok habere detaylı erişim imkânı sunulmaktadır. Ayrıca Twitter ve Facebook gibi farklı sosyal medya ağları üzerinden de takipçilerine haber sunumu yapmaktadır. Ayrıca sahip olduğu geniş arşivini hiçbir ücret talep etmeden inceleme fırsatı sunmaktadır. Kuruluş yılı 11 Şubat 1926 olan ve ilk yayını bu dönemde yapan gazete ikinci yayın ağına 3 Mayıs 1950 tarihinde başlamıştır. Geçmişten günümüze “Basında güven” sloganı ile gelen ve birçok habere detaylı bir şekilde ulaşmanızı sağlayan gazete ayrıca kişisel bakım, tarifler, hayat, spor ve eğlence alanlarında birbirinden farklı içerikler üreterek takipçilerine sunmaktadır. Tüm çalışmalarını gazete baskısı olarak takipçilerine sunan gazete aynı zamanda gelişen teknolojiden faydalanmak isteyen takipçileri için internet sitesi üzerinden de yayın yapmaktadır. Güncel bilgilerin ve köşe yazılarının yayınlandığı internet sitesinde spordan sağlığa, bakımdan günlük yaşama farklı birçok başlıkta içerik sunulmaktadır.

Milliyet Gazetesi Arşiv İçeriği ve Erişim Özellikleri

Milliyet gazetesi e arşivi bireylere geçmiş yılların gazetelerine kolaylıkla erişmelerini sağlamaktadır. 1950 yılından itibaren basılmış olan gazetelerin içeriklerine erişilmesini sağlayan e arşivi sayesinde farklı dönemlerin haberlerine ve gazete içeriklerine ulaşılmasını sağlamaktadır. Arşivlere erişim sağlamak isteyen kullanıcılarına hiçbir ücret ödemesi olmadan hizmet sunan Milliyet yayın grubu, arşivlere erişim için üyelik talebinde bulunmaktadır. Bireylerin internet sitesi üzerinden üye olduktan sonra tarih ve sayfa seçenekleri ile istedikleri gazeteye kolaylıkla ulaşmaları mümkündür. 2007 tarihine kadar basılan tüm gazetelerin haber kupürlerine ulaşılmasını sağlayan sistem ayrıca yardım bölümünden de e arşivde bulunan Milliyet gazetesi sayılarına ulaşılmasını kolaylaştırmaktadır.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi