Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan net mesajlar

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan net mesajlar
15:00 - Temmuz 15 2020 Çarşamba

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Komutanı General Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve bakan yardımcıları 15 Temmuz’da Ulusal Savunma, Demokrasi ve Ulusal Birlik Günü. törene katıldı. Korona virüsü salgını ile mücadele çerçevesinde tedbirlerin uygulandığı törende, 15 Temmuz’da hain darbe girişimini önlemeye çalışırken şehit yakınları, sivil ve askeri gaziler de hazır bulundu.

Burada Akarlar Bakanı, 15 Temmuz Demokrasi ve Ulusal Birlik Günü’nü, Türkiye’yi karanlığa gömmek isteyenlere, ulusal iradeye ve demokrasiye, askeriye inanan herkese saygı ve minnettarlığın selamlandığını söyleyenlere karşı hayat pahasına mücadele eden bir konuşma yaptı , Türkiye tarihi boyunca stratejik öneme sahip bir bölgede yer aldığını, birçok tehdit ve tehlikeye maruz kaldığını vurguladı. Türkiye’nin bugün olduğu gibi bugünkü stratejik coğrafya her yönden önemli ve yüksek bir potansiyele ve ülkenin barış ve güvenliğe yönelik tehdidine sahip olduğunu vurgulayan Bakan Akar, “Yeni nesil hain Feton düşük Feton örneği 15 Temmuz isyanı, zihinleri kutsal değer ve sözde referanslarla toplanan ve devletin ve insan yaşamının tüm alanlarına yayılan hain FETÖ’lerin hain militanları, milletimize, devletimize, ordumuza, Türkçemize eşi benzeri görülmemiş bir ihanet girişiminde bulundu. 15 Temmuz’da Silahlı Kuvvetler ve demokrasi.

Bu ihanet Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 7’den 70’e kadarki en yüksek siyasi liderliği, bir cesedin tüm üyelerine olduğu gibi hatırlatıyor, alçak bakanların hain darbesi Akar, “halkımızın mücadelesi, Türkiye ve dünya demokrasisi tarihinde önemli bir kilometre taşıdır, çünkü tarihi boyunca egemenliği, bağımsızlığı, ulusal ve manevi değerleri için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan asil milletimiz Jandarma ve kolluk kuvvetlerimizin vatansever oğulları, kayıtsız, koşulsuz ulusa, yani kendisine aitti, bir kez daha hiç kimsenin ulusal iradeye hükmedemeyeceğini gösterdi ve demokrasinin mirasını bırakmayacağını gösterdi. gelecek nesiller. ”

15 Temmuz’da bile bir an bile hayatlarını tereddüt etmeden şehitlerin ve fedakar gazilerin kahramanlarının ve fedakârlıklarının her şeyin üstünde olduğunu belirten Bakan Akar, “Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Yayı, Barış Kalkanı, yurt içinde ve sınır ötesi düzenlenmiştir. Pençe operasyonları ve gittikçe artan büyük matkapların başarıları, FETÖ’den temizlendiğimizde güçlendiğimizi gösteren en açık kanıttır. FETÖ ile mücadele kapsamında 15 Temmuz’dan bu yana 20 bin 77 kişi ihraç ediliyor. Kararlılık ve kararlılıkla elde edilen yeni bilgi, belge ve verilerle bir bütün olarak mücadeleye devam ediyoruz. Hiçbir hainin TSK’nın görkemli üniformasını taşımasına izin vermeyeceğiz. ”

“TSK her taşın altına bakacak, her mağaraya girecek ve bu teröristleri saklandıkları yerde etkisiz hale getirecek.”

Bakan Akar, kahraman Türk ordusunun 15 Temmuz’dan sonra gerçekleştirilen operasyonlarla “erişilemez” denilen yerlere girdiğini, “erişilemez” denilen yerlere ulaştığını ve güney sınırlarında kurulması istenen terörist koridoru yok ettiğini ve soylu Türkleri güvence altına aldığını söyledi. ulus ve sınırlar. Tempoda aynı hassasiyetle devam edeceğiz ve devam edeceğiz. Terörist belası bitirmeye kararlıyız. TSK her taşın altına bakacak, her mağaraya girecek ve bu teröristleri saklandıkları yerde etkisiz hale getirecek. Kimse bundan şüphe duymuyor. 24 Temmuz 2015’ten 17 bin 27’ye, bu yıl En başından beri toplam 1.900 terörist etkisiz hale getirildi. ”

Mavi vatan ve soylu ulusun haklarını, çıkarlarını ve çıkarlarını mavi vatan ve Kıbrıs da dahil olmak üzere terörizme karşı mücadeleyi korumaya devam ettiklerini belirten Bakan Akar, “Bu bağlamda, Doğu Akdeniz, uluslararası hukuk ve ikili anlaşmalara uygun olarak devam eder TSK, Birleşmiş Milletler tarafından bilinir.Libya’da, Libya’daki tek meşru hükümet olan Ulusal Konsensus Hükümeti’nin resmi daveti ve onayıyla bulunur. Türkiye Büyük Millet Meclisi, TSK personeli burada eğitim ve danışmanlık faaliyetlerini başarıyla yürütüyor ve Libya’daki barış ve istikrar mümkün olan en kısa sürede sağlanmış ve tarihi bağları olan Libya halkı hak ettikleri huzura sahip. ”

“İddialar tamamen gerçekçi değil ve gerekçemiz kanıtlandı”

Bir Fransız gemisinin Doğu Akdeniz’de taciz edildiği iddialarını hatırlatan Bakan Akar, “Bu konudaki tüm bilgi, belge, video ve fotoğrafları NATO’nun sivil-askeri yetkilileriyle paylaştık. İddialar tamamen gerçekçi değil ve gerekçemiz. kanıtlandı. ”

Türkiye’nin başlangıcından bu yana dostane, yapıcı ve işbirliğine açık olan sıvı bakan, destekleyici bir tutum sergilediğini belirterek, “Gemimiz Fransız gemilerinin talebi üzerine yakıt ikmali sağlanıyor. Fransa, Fransız gemi konvoyunun tacizi olarak ilerlemek için gemi Türkiye’nin 20 knotluk üç gemisinin en hızlısı birlikte hızlıca girerek çok tehlikeli bir manevra yaptı, mevcut NATO prosedürleri göz önünde bulundurularak iletişim rölesi bile kuruldu, ayrıca iddiaları desteklemek için teknik veriler getiremedi. NATO makamları Türkiye, NATO’nun her seferinde yerine getirme ve NATO makamlarına ulaşma konusundaki merkezi sorumluluklarının ortak değerlerini paylaşıyor, etkinlik sırasında Türk personeline profesyonel ve ihtiyatlı yaklaşımları için teşekkür etti, bu yüzden Fransız müttefiklerimizden özür dileriz. ”

“Ermenistan tarafından açılan bu kumpas boğulacak”

Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki çatışmalarla ilgili olarak Bakan Akar, “Ermenistan’ın Azerbaycan’ın Tovuz bölgesinde gerçekleştirdiği saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Azerbaycan’ın acısı acımızdır, bu acıyı derinden hissediyoruz”.

Diyerek şöyle devam etti: “Saldırı sonucu ölen kardeşlerimize rahmet, yaralı halkımıza acil şifa ve kardeşimiz Azerbaycan halkına başsağlığı diliyoruz. Bunu, Karabağ’ı Yukarı Karabağ’ı istila eden Ermenistan’a karşı Azerbaycan’ın açıkça ifade etmek istiyorum. herhangi bir yasal neden ve meşruiyet, biz sonuna kadar Azerbaycan dostluğumuzla birlikteyiz. Başkanımızın da belirttiği gibi, bu iğrenç saldırıyı gerçekleştirenler yüksekliklerini aşan bir işe giriştiler. Ermenistan bu pergelde boğulacak. ”

TSK, NATO, AB, BM ve AGİT içindeki ikili anlaşmalar çerçevesinde Afganistan’dan Kosova’ya, Somali’den Bosna’ya, Lübnan’dan Katar’a dünyanın çeşitli coğrafyalarındaki görevlerini başarıyla yerine getirdi. İstikrara katkıda bulunduğunu belirten Bakan Akar, “Peygamber ocağı olarak da bilinen TSK, akıl ve bilim ışığında, köklü gelenekleri, ulusal ve ruhsal ve profesyonel değerleri, akıl ışığında ve bilim, Başkanımızın talimatlarına göre, Ben kalırsam, o ‘gazisi’ anlayışıyla ulusunun emrinde olduğunu söyledi.

Bakan Akar ve Türk Silahlı Kuvvetler Komutanlığı törenden sonra 15 Temmuz’da hain darbe girişimini engellemeye çalışan şehitler, siviller ve askeri gazilerin yakınları ile bir araya geldi.

Mevlüt Hasgül

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi