Milli Savunma Bakanı Akar’dan ‘Yunanistan’ açıklaması

Milli Savunma Bakanı Akar’dan ‘Yunanistan’ açıklaması
10:00 - Temmuz 31 2020 Cuma

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK Komuta Sahnesi, Mimar Sinan’ın ‘Başyapıtım’ adını verdiği tarihi Selimiye Camii’nde bayram namazı kıldı.

Kara Kuvvetleri Komutanı Genelkurmay Başkanı General Yaşar Güler’e Akar eşlik etti Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Küçükakyüz Komutanı Ümit Dündar ve Donanma Komutanı Amiral Adnan Özbal dün Edirne’ye geldi. Geceyi Edirne’de geçiren Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı General Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanı Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Hasan Küçükakyüz ve Amiral Adnan Özbal ile birlikte yürüdü. bayram namazını kılmak için Selimiye Camii’ne.

Akar, Türk-İslam Mimarisinin eşsiz eseri olan tarihi Selimiye tapınağında yaptığı bayram namazından sonra gazetecilere açıklama yaptı.

“Bu planlanmış bir faaliyet, bayram günü bu plan çerçevesinde buradayız”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Tatiliniz yeniden kutsansın. Bu vesileyle, sizi tüm Edirneli kardeşlerimiz, insanlarımız ve dostlarımız adına sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Bütün insanlarımıza iyi şanslar diliyorum. Planımız çerçevesinde Edirne’ye bu özel ve anlamlı günde geldik. Bu planlı bir faaliyet, bayram günü bu plan çerçevesinde buradayız. Halkımızla temaslarımız devam ederken Mehmetçik ile birlikteyiz. İş hakkında burada komutan komutanımızdan bilgi alıyoruz. Başarılı etkinliklerini dinliyoruz. Onlarla gurur duyuyoruz. ”

“Buradan büyük bir güvenle gideceğiz”

Akar, “Mehmetçik; Karada, denizde, havada olduğu gibi ‘kahramanlık’ anlayışıyla sınırlarımızı beklemekten büyük kahramanlık ve büyük fedakarlık ile faaliyetlerine devam ediyor. Burası büyük bir zevk ve büyük bir güvenle terk edeceğiz. ”

“Faaliyetlerimizi iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde destekliyoruz”

Akar, “Çalışmalarımız devam ediyor. Bildiğiniz gibi, tüm komşularımızla iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde; Yunanistan ve Bulgaristan ile çalışıyoruz. Bu nedenle, faaliyetlerimizi iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde destekliyoruz. Bunun için ne yapılması gerekiyorsa, yaptık, yaptık. Bu nedenle görüşmelerimiz ve görüşmelerimiz devam edecek. Mehmetçik, buradaki faaliyetlerimizle ilgili olarak ülkemizin hakkını ve hukukunu korumaya çok kararlı. O son derece kararlı. Ve elbette, sadece burada değil, Edirne’den Van’a, Mehmetçik gerçekten karada, denizde, havada ve tüm faaliyetlerimiz devam ediyor. ”

“Çalışmalarımıza her zamanki gibi büyük bir ciddiyet ve hassasiyetle devam ettik ve yapmaya devam ediyoruz”

Akar, “Tanrıya şükür bugüne kadar büyük bir başarı ile devam etti. Mehmetçi’nin kahramanlığı Mehmetçi’nin fedakarlığı ve elbette asil milletimizin Türk Silahlı Kuvvetleri’ne duyduğu sevgi, güven ve dua ile görevlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Bu tatil gününde sizinle birlikte olmanın heyecanını ve memnuniyetini yaşıyoruz. Burada aldığımız bilgiler ve burada gördüklerimiz sayesinde, arkadaşlarımızın görevlerine gerçekten büyük bir başarıyla devam ettiklerini gördük. Bunu gözlemledik. Bu nedenle son derece memnunuz. Bu çalışmalara her zaman olduğu gibi büyük bir ciddiyet ve hassasiyetle devam ettik ve yapmaya da devam ediyoruz. ”

“Yunanistan ile diyaloğumuzun artacağını düşünüyoruz, bir toplantı bekliyoruz”

Akar, “Yunanistan ile diyaloğumuzun önümüzdeki günlerde artacağını düşünüyoruz ve bir toplantı bekliyoruz. Bu toplantı ile birçok sorunun çözülebileceğine inanıyoruz. Çalışmalarımız bu yönde devam ediyor. Hepinize iyi tatiller dilerim, size kolaylık dilerim. Bu vesileyle Edirne halkına kendim ve arkadaşlarım adına sevgi ve saygı sunuyorum.

Akar’a yaptığı açıklamalardan sonra “gurbetçi” olduğunu belirten bir vatandaş, “Sizinle gurur duyuyoruz” diyerek bir aşk şovu yaptı.

Edirne Valisi Ekrem Canalp’a Bakan Akar ve TSK Komutanlığı eşlik etti.

Koray Ustabası

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi