Milli Güvenlik Kurulu’ndan sonra eleştirel açıklamalar

Milli Güvenlik Kurulu’ndan sonra eleştirel açıklamalar
21:00 - Kasım 25 2020 Çarşamba

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık ettiği 4,5 saatlik görüşmenin ardından yapılan 8 maddeye ilişkin yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“PKK / KCK-PYD / YPG, FETÖ ve DEAŞ terör örgütlerine karşı yurt içinde ve yurt dışında yürütülen azim, kararlılık ve başarılı operasyonlar, milli birlik ve dayanışma, hayatta kalmamıza yönelik her türlü tehdit ve tehlikeler hakkında Kurul’a bilgi. sunuldu.

Suriye’deki terör örgütlerinin uluslararası ortamdaki değişikliklerden yararlanma çabaları tartışıldı; Güney sınırımızda terör koridoruna izin verilmeyeceği bir kez daha doğrulandı.

Kardeş Azerbaycan’ın çeyrek asrı aşkın süredir işgal altında olan vatanını geri almasından duyduğu memnuniyet dile getirilmiş, gelişmeler sonucunda ortaya çıkan jeopolitik durum her yönüyle tartışılmıştır.

Bu içerikte; Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünün tesisine ve ateşkes anlaşmasının hayata geçirilmesiyle Güney Kafkasya’da kalıcı barış ve istikrarın tesisine ülkemizin katkısının önemi vurgulandı.

Kıbrıs’ta Türk varlığını göz ardı ederek adada iki toplum ve iki devletin varlığını inkar etme ısrarı ve çıkmazın temelini oluşturan partilerin dayatması asla kabul edilmeyecek ve meşru hakların altı çizildi. Kıbrıs Türk halkının savunulması devam edecek.

Doğu Akdeniz’deki sorunları uluslararası hukuk çerçevesinde ve hakkaniyetli bir şekilde çözme irademizden taviz verilmeyeceğine dikkat çekilirken, gerilimin nedeninin diyalog ve işbirliğinden kaçan taraflar olduğu belirtildi.

Libya’da istikrarın sağlanması için yürütülen faaliyetler tartışılırken, bu şekilde yapılan çabaların Libya halkı ve meşru temsilcilerinin yanında olmaya devam edeceği belirtildi.

Amacı ve meşruiyeti tartışmalı olan ve zamanla meşru Libya hükümetine karşı kamu ambargosuna dönüşen ‘İrini Harekatı’ kapsamındaki tek taraflı nihai müdahalenin şiddetle kınandığı ve gerekli adımların atıldığı belirtildi. söz konusu uygulamaya karşı her alanda alınacaktır.

Uluslararası toplum, Avrupa’daki bazı kesimlerin İslam dinini ve Müslümanları hedef alan İslam karşıtı ve ırkçı faaliyetlerine karşı özgürlük ve demokrasi adına harekete geçmeye davet edildi.

Giderek daha etkili hale gelen koronavirüs salgınını önlemek için geliştirilen aşılar ve diğer tedavi yöntemlerinin siyasi ve ticari hırslardan ödün vermeden adil ve erişilebilir bir şekilde tüm insanlığın hizmetine sunulması gerektiği vurgulandı.

Derya Yetim

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi