Milli Eğitim Bakanlığı’ndan rapor

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan rapor
18:00 - Haziran 10 2020 Çarşamba

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un imzasıyla, illere 2019-2020 akademik yılının yılsonu faaliyetlerine ilişkin bir mektup gönderildi.

Genelge’de liselerde geçen dersler, sorumluluk sınavları, rapor kartları ve yurtdışındaki öğrencilerle ilgili tereddütlü konular hakkında bilgi verildi.

Genelgeye göre; 2019-2020 akademik yılının ikinci dönemi, yeni tip korona virüsü (Kovid-19) salgını nedeniyle yüz yüze eğitim olmadan uzaktan eğitim ile tamamlanacaktır. Bu akademik yıl için çalışmalar ve prosedürler, öğrencilerin ilk dönem puanı ve devamsızlık dikkate alınarak yapılacaktır. Salgın nedeniyle ikinci dönem yurtdışına dönenlerden denklik belgesi almış olanlar, birinci ve ikinci dönem puanlarının bulunmaması nedeniyle 2019-2020 akademik yılı ile sınırlıdır. Tüm dersler başarılı sayılırken, tüm dersleri geçen ve dersi başarısız olan öğrenciler dersten doğrudan geçeceklerdir. Alt sınıflar da dahil olmak üzere toplam başarısız derslerin sayısına bakılmaksızın sınıflarını doğrudan geçemeyen öğrenciler, eşik veya sınıf ayrımından bağımsız olarak sorumlu bir şekilde üst sınıfa transfer edilecektir.

Okul idareleri tarafından gerekli önlemleri alırken, 22-30 Haziran tarihlerinde stajlarını yapamayan, stajlarını yapamayan öğrenciler staj bitirme sınavından muaf tutulur. sınav dönemi. alınacağını söyledi.

MEB, rapor kartlarının ilkokul ve ortaokullarda velilere ve öğrencilere elektronik ortamda sunulacağını duyurdu. Liseler için, 2019-2020 akademik yılının ilk dönem puanı tüm öğrenciler için yıl sonu başarı puanı olarak kabul edilecektir. Bu nedenle, 2019-2020 akademik yılının ikinci döneminde rapor kartları tekrar düzenlenmeyecektir.

Okul müdürlükleri tarafından yapılacak planlama çerçevesinde, diploma, takdir ve teşekkür gibi belgeler 22 Haziran’dan itibaren yoğunluğu önlemek amacıyla öğrenci sayısı dikkate alınarak dağıtılacaktır.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi