Milli Eğitim Bakanlığı, İTÇ’ye erişim eksikliğine ilişkin açıklama yaptı

Milli Eğitim Bakanlığı, İTÇ’ye erişim eksikliğine ilişkin açıklama yaptı
17:00 - Eylül 23 2020 Çarşamba

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, eşzamanlı kullanıcıların yoğunluğuna bağlı olarak 08.30 – 12.00 saatleri arasında aralıklı olarak bazı kullanıcıların karşılaştığı erişim sorunlarının, gecikmeden yapılan iyileştirmelerle çözüldüğü belirtildi.

22 Eylül Salı gününden itibaren bir öğrencinin gün içinde öğretebileceği canlı ders sayısı önemli ölçüde artırılarak, “Bu uygulama ile TRT EBA TV yayınlarının yanı sıra, öğrencilerin neredeyse tamamını günlük olarak yapmaları hedeflenmektedir. canlı dersler aracılığıyla öğretmenleriyle etkileşimli olarak kurs programı. Söz konusu uygulamanın ilk günü olması nedeniyle eş zamanlı bir kullanıcı yoğunluğu söz konusu. Eş zamanlı kullanımdan kaynaklanan bu duruma ilişkin tespitler anlık olarak yapılarak iyileştirmeler aynı gün hayata geçirilmiştir. Bu bağlamda, öğrencinin ders başlamadan 30 dakika öncesine kadar sisteme kolayca erişmesini ve canlı derse doğrudan katılmasını sağlayacak “Hızlı geçiş” özelliği geliştirilmiştir.

Yeni dönemin açılmasıyla birlikte oldukça yüksek kullanım trafiğine ulaşan EBA, küresel ölçekte dikkat çekerken, Milli Eğitim Bakanlığı da siber saldırılara maruz kaldığını ve hizmet kalitesinin etkilendiğini belirtti. Açıklamada ayrıca Dağıtık Hizmet Engelleme (DDoS) saldırılarının raporlarına göre bu saatlerde birden fazla siber saldırı gerçekleştiği belirlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

“Bu durumun erken fark edilmesi ve acil müdahaleler sonucunda EBA platformu ve EBA Live Course sistemi 2 saat içinde hizmet vermeye devam etti. EBA Sistemleri 7/24 kontrol merkezi üzerinden izlenmekte ve kesintisiz hizmet sunumu için gerekli müdahaleler yapılmaktadır. 22 Eylül ve 23 Eylül öğleden sonra benzer kullanım yoğunluğuna rağmen öğrencilerimize, velilerimize ve öğretmenlerimize sorunsuz hizmet verilmektedir. “

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi