Milli Eğitim Bakanı Selçuk’un Hakkari’deki kazayla ilgili açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Selçuk’un Hakkari’deki kazayla ilgili açıklaması
15:00 - Ağustos 3 2020 Pazartesi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bulunan Sat dağları Gölbaşı yakınlarındaki uçurumun yanına getirilen ve Eğitim Bakanlığı personelini içeren servis aracında iki öğretmenin öldüğünü açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sabah Hakkari’deki kaza sonucu haber ajanslarına açıklama yaptı. Bakan Selçuk, “Tatilin son gününde çok kötü haberler aldık. Eğitim topluluğumuza ve milletimize teşekkürler. Öncelikle süreçle ilgili olarak İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu Bey ve ardından Hakkari Valimiz ile görüştük. Maalesef, iki öğretmenimiz ve bölge milli eğitim müdürlüğünün çalışanları da dahil olmak üzere iki vatandaşımızın vefat ettiği bilgisini aldık. Yaralı ilçe milli eğitim personelinin de tedavilerini sürdürdüğü bilgisini aldık. Milli eğitim müdürlüğümüzle sürekli temas halindeyiz. Çalışanlarımızın sağlığını yakından izliyoruz, ona Rabbim’den acil iyileşme diliyorum ”.

Vefat eden öğretmenlerin, personelin ve vatandaşların ailelerine ve akrabalarına sabır isteyen Selçuk, “Eğitim topluluğu ve milletimiz için teşekkür ederim. Tatilin son gününde, geri dönüş yolunda olan vatandaşlarımıza bir kez daha çağrı yapmak istiyorum: Ya hızlanmazsak, ya uykusuzca direksiyonun arkasına geçmezsek; Gerekirse, dinlenip mola vererek devam edelim, kesinlikle emniyet kemerini takmalıyız. Acımız büyük, tatilden hayal kırıklığına dönüşecek kaza haberlerine yenilerinin eklenmemesi en büyük dileğimiz. ”

Emin Kuvat

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi