Milli Eğitim Bakanı Selçuk’tan ‘yüz yüze eğitim’ açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Selçuk’tan ‘yüz yüze eğitim’ açıklaması
19:00 - Eylül 8 2020 Salı

Bakan Selçuk, “Salgın sürecinin başından beri dünyayı izliyoruz. Hepinizin bildiği gibi Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun değerlendirmeleri doğrultusunda ve bilimsel veriler ışığında kararlar alıyor ve bu kararları en doğru şekilde uygulayacağız. Neredeyse tüm Avrupa ülkeleri okullarda, tüm sınıflarda ve sınıflarda yüz yüze eğitime başladı. Ancak biz ülkemizde daha kontrollü ve kademeli bir başlangıçtan yanayız ”dedi.

“Yüz yüze eğitime başlamak için ebeveyn onayı bizim için önemlidir”

Buna göre, 21 Eylül olarak belirlediğimiz başlangıç tarihinde, yüz yüze eğitim sadece açık olan okul öncesi öğrencilerimize ve okulla duygusal bağ kurması gereken birinci sınıf öğrencilerimize verilecek. , İlk ayarlama haftasında 1 gün ve sonraki haftalarda haftada 2 gün. Bakan Selçuk şunları söyledi:

“21 Eylül’den itibaren başlayan üç haftanın sonunda, diğer seviyelerde ve sınıflarda eğitime başlama sürecini yeniden değerlendireceğiz. Yüz yüze eğitime başlarken ebeveyn onayı bizim için önemlidir. Velilerimiz dilerse öğrenciyi yüz yüze göndermemek için bahane uydurabilirler. Bu durumda öğrencimiz uzaktan eğitime devam edecek ve devamsız sayılmayacaktır. Sağlık Bakanlığı’nın önerileri doğrultusunda yüz yüze eğitim için sınıf mevcudu gruplara ayrılacak ve çocuklarımızın okulda kalma süreleri kısaltılacaktır. Yüz yüze eğitimin yanı sıra uzaktan eğitimle eğitime devam edilecektir. Böylelikle eğitim ve öğretime hem yüz yüze eğitim hem de uzaktan eğitim olanakları kullanılarak devam edilecektir. Sınıf büyüklüğündeki azalma, okul otobüslerine de aynı oranda yansıyacaktır. ”

“Şu anda tek amacımız çocuklarımızı sağlık ve okullarıyla buluşturmak”

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun yönlendirmesiyle yüz yüze eğitimde her türlü önlemin alındığını belirten Bakan Selçuk, “Daha önce okul hayatı yaşamamış birinci sınıf öğrencilerimiz; Seyreltilmiş sınıflarımız, eğitim programımız, sosyal mesafeye saygı duyarak oynayacakları temassız oyunlarımız, özenle çalışılmış adaptasyon haftası içeriğimiz ve tabi ki bu süreci omuzlayacak öğretmenlerimizin çabaları ile tanışacağız. Uzaktan eğitimde EBA Televizyonu ve EBA dijital platformunda çok yoğun ve sorunsuz bir alt yapımız var.

Uzaktan eğitimde canlı derslere öncelik veriyor, öğrenci ve öğretmenlere dijital ortamda eşzamanlı ve interaktif dersler yapma imkanı sağlıyoruz. 1. sınıf öğrencilerimizi uzaktan eğitimi sevmeye teşvik etmek için oyun tabanlı dijital içerik hazırladık. Şu anda tek amacımız çocuklarımızı okullarıyla buluşturmak ve 21 Eylül’de okula başlayacak çocuklarımızı ağırlamak. Öğretmenlerimiz, okullarımız, tüm dikkatimiz ve özverimiz ile buna hazırız ”dedi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi