Milli Eğitim Bakanı Selçuk’tan Öğretmenler Günü mesajı

Milli Eğitim Bakanı Selçuk’tan Öğretmenler Günü mesajı
22:00 - Kasım 23 2020 Pazartesi

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, 24 Kasım Öğretmenler Günü tirajıyla ‘Mutlu Çocuklar ve Güçlü Türkiye’ başlıklı bir mesaj yayınladı. Selçuk, mesajında, “Sevgili hocalarım ve meslektaşlarım, her zaman olduğu gibi bugün de Türk milletinin milli varlığına ve inşasına öncülük ediyorsunuz.

Bu kutsal mesleği tercih eden, getirdiği maddi ve manevi sorumluluğu üstlenen, öğrencilerinizdeki mücevheri keşfeden, onlarda farkındalık yaratan ve her zaman dikkatlice gözlerinin içine bakan sizsiniz; şimdi ekranın önünde, telefonun ucunda, bir mesaj kutusunda onları şefkatle sarıp yollarını aydınlatıyor; Anne babanızı sabırla ikna etmeye ve teselli etmeye devam ediyorsunuz. Yaşadığımız salgın günlerde şahit olduk, değişimler sizi durdurmuyor, yenilikleri cesur adımlarla karşılıyorsunuz ”dedi.

Selçuk, eğitim sisteminin kalitesini belirleyen tek şeyin meslek sevgisi ve öğretmenler arasındaki cesur adımlar olduğuna inandığını belirtti. Selçuk, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Siz eğitimin sadece bir öğesi değilsiniz; sen eğitimin ana karakterisin. Bu süreçte toplum nezdindeki öneminiz ve değeriniz bir kez daha fark edildi ve prestijli yeriniz güçlendi.

Kendim, öğrencilerim, ailem ve tüm milletim adına vicdanıyla ilerleyen, şefkatiyle güven veren her öğretmene teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın parlak geleceği ve ülkemizin müreffeh geleceği sizin ellerinizde. Meslektaşınız olmaktan gurur duyduğumu bilmenizi istiyorum ve Öğretmenler Günü’nü içtenlikle kutluyorum. “

Mehmet Kalay

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi