Microsoft Windows 10 Hakkında Önemli Açıklama Yaptı

Microsoft Windows 10 Hakkında Önemli Açıklama Yaptı
10:11 - Kasım 17 2021 Çarşamba

Microsoft Windows 10 ile ilgili önemli bir duyuru paylaştı. Paylaşılan duyuru özellikle Windows 10’da kalmak isteyenleri ilgilendiriyor.

Windows 10, günümüzde en çok kullanılan işletim sistemlerinden birisi. Gelecekte Windows 10’un yerini almasını beklenen Windows 11 ise bu bağlamda gelişmeye devam ediyor. Geçtiğimiz ay piyasaya sürülen Windows 11, farklı bir arayüz ile kullanıcıları karşılıyordu. Bazı kullanıcılar Windows 11’e geçerken bazıları da Windows 10 işletim sisteminde kalmayı tercih etti. Bu konuda yetki bir isimden önemli bir konuya değinildi.

Microsoft Windows 10 Desteği Hakkında Duyuru Geldi

Microsoft, Windows’un bir önceki işletim sistemini kullananlar için kullanıcıları sevindiren bir açıklamaya değindi. Windows 10’un desteklenip desteklenmeyeceği veya güncellemeler konusunda nasıl bir yol izleneceği konusunda bilgiler veren yetkili bir isim, insanları bilgilendirmiş oldu. Microsoft’ta Windows Hizmet ve Dağıtım Başkanı rolünde bulunan John Cable, yaptığı açıklamada Windows 10 ve Windows 11 ile ilgili bazı konulara değindi.

Microsoft Windows 10

John Cable, Windows 11 işletim sisteminin çıkarıldığı için bundan sonraki süreçte bu işletim sistemine daha fazla ağırlık vereceğini söyleyerek Microsoft Windows 10 işletim sisteminin artık yıllık güncellemeler alacağını belirtti. Yani özetle Windows 11 daha fazla güncelleme alacak fakat Windows 10’un da güncellemesi sürecek. Yetkili isim, yaptığı bu açıklama ile beraber Windows 10’un desteğinin devam edeceğini de ifade etmiş oldu.

Ekim ayında çıkan Windows 11 ile ilgili de bazı açıklamalar yapan John Cable, Windows 10’da yer alan ve uyumlu olan daha fazla cihazın artık Windows 11’e geçiş yapabileceğini duyurdu. Yapılan bu duyuru, Windows 11’e geçmek isteyen pek çok kişiyi sevindirmiş oldu. Windows 10 için yapılan yeni güncelleme önemli bir değişiklik yapmamış olsa da yapılan bir değişiklik WSL kullanıcılarına yarıyor. Linux kullanmak için sunulan bir sistem olan WSL, GPU hesaplama desteğine kavuştu. Bu destek ile birlikte kullanıcılar bu özellikten yararlanabiliyor olacak. Buna ek olarak Windows 11’e gelen yeni Microsoft Store Windows 10’da da yer almaya başladı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi