Microsoft Google Chrome Uyarısı Yolluyor

Microsoft Google Chrome Uyarısı Yolluyor
11:38 - Aralık 5 2021 Pazar

Microsoft Google Chrome hakkında uyardı. Yapılan uyarı o kadar sert ki bazı kullanıcılar bu duruma tepki göstermeye başladı.

Microsoft, geliştirmiş olduğu Windows işletim sisteminde Microsoft Edge tarayıcısını ön plana çıkarmaya çalışıyor. Daha öncesinde Internet Explorer için bu adımları uygulayan Microsoft, şimdi de daha katı bir şekilde Microsoft Edge tarayıcısı için benzer adımları uygulamaya çalışıyor. Google Chrome, günümüzde yoğun bir kullanıma sahip. Microsoft Edge tarayıcısının ise hatırı sayılır bir kullanıcı kitlesi bulunuyor. Microsoft, kendi işletim sisteminde daha fazla kullanıcının bu tarayıcıdan yararlanmasını istiyor.

Microsoft Google Chrome için Uyarı Gönderiyor

Microsoft, attığı yeni adımlarla birlikte kullanıcıların dikkatini çekmeyi başardı. Microsoft Edge üzerinden Google Chrome indirmeye çalışan kullanıcılar için Edge, çeşitli uyarılar gönderiyor. Bu uyarılardan birisi Google Chrome indirme sayfası görüntülendiğinde tarayıcının “Microsoft Edge Google Chrome ile aynı teknolojiyi kullanıyor, bu tarayıcı Microsoft’un güvenine sahip.” uyarısına yer veriyor oluşu. Aynı zamanda Google Chrome araması yapıldığında da uyarı ile karşılaşmak mümkün oluyor.

Microsoft Google Chrome

Microsoft Google Chrome ile ilgili farklı mesajlar da gösteriyor. Bunlardan birisi “Microsoft Edge kullanarak zamandan ve paradan tasarruf edebilirsiniz.” olarak karşımıza çıkıyor. Bu gibi çeşitli uyarıları kullanıcılara gönderen Microsoft, pek çok kullanıcının tepkisini çekmiş durumda. Bu konu ile ilgili Twitter’da kullanıcılar eleştirilerini dile getirdi. Microsoft, konu hakkında henüz resmî bir açıklama yapmazken uzman bir isim, yaptığı açıklamada Microsoft’un Edge tarayıcısını öne çıkarmak için böyle adımlar atmasını kaba bulduğunu belirtti.

Microsoft Edge’nin iyi bir tarayıcı olduğunu söyleyen kişi, bu tür zorlamalar sebebiyle kullanıcıların tarayıcıdan daha çok uzaklaşmasının mümkün olabileceğini ifade ediyor. Bundan dolayı kullanıcıların tarayıcı seçme özgürlüğü sağlanması gerektiği vurgulanıyor. Microsoft, Edge tarayıcısının kullanımını arttırmak için bu tür adımlar atarken Microsoft’un bu konuda geri adım atıp atmayacağı bilinmiyor. Daha öncesinde Microsoft, tekelleşme konusunda yaptığı çalışmalar sebebiyle yasal sorunlar ile karşılaşmıştı. Tekrardan böyle bir durum ile karşılaşıp karşılaşmayacağı hakkında net bir bilgi bulunmuyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi