Microsoft Edge Arama Sistemi Gelişiyor

Microsoft Edge Arama Sistemi Gelişiyor
10:42 - Aralık 7 2021 Salı

Microsoft Edge arama sistemi gelişiyor. Microsoft, eklemiş olduğu yenilik ile beraber kullanıcıların daha iyi etkileşim kurmasını sağlıyor.

Microsoft Edge, günümüzün en büyük yazılımlarından birisi olarak karşımıza çıksa da şu anda en çok kullanılan internet tarayıcısı Google Chrome olmakta. Microsoft şirketi, zaman zaman çeşitli politikalar uygulayarak kendi tarayıcısını ön plana çıkarmaya çalışıyor. Hatta firma uyguladığı bazı katı politikalar sebebiyle yasal süreçlerle de uğraşmış durumda. Microsoft Edge’ye eklenen yenilik Windows ile Edge arasındaki iletişimi kuvvetlendiriyor.

Microsoft Edge Arama Özelliği Gelişti

Microsoft, Internet Explorer internet tarayıcısını yavaş yavaş ortadan kaldırırken Chromium tabanlı Microsoft Edge tarayıcısı için güncellemeler yapmaya devam ediyor. Firma, yapmış olduğu yeni güncelleme ile birlikte görev çubuğundaki arama sekmesi ile Microsoft Edge tarayıcısının daha iyi iletişim kurmasını sağlamak istiyor. Arama sekmesinden bahsetmek gerekirse bu sekme, kullanıcıların hem yerel disk üzerinde hem de web üzerinde arama yapmasını sağlayan bir alan olarak karşımıza çıkıyor. Arama sekmesinde belge, klasör, fotoğraf veya web ifadesi aramak mümkün oluyor.

Microsoft Edge Arama

Windows işletim sistemi ile Microsoft Edge arama özelliğinin birlikte daha iyi çalışması adına yapılan yeni güncelleme ön plana çıkıyor. Bu güncellemeye göre artık internet tarayıcısı Microsoft Edge ile Windows işletim sisteminde yer alan görev çubuğundaki arama sekmesi daha iyi iletişim sağlayacak. Arama sekmesine eklenen yenilikler arasında arama geçmişinin görüntülenmesi yer alıyor. Microsoft Edge ve arama sekmesinde internet üzerinden yapılan aramaların geçmişi burada yer alacak. Bu sayede kullanıcılar istediği zaman hızlı bir şekilde arama geçmişinden yararlanabiliyor olacak.

Bu özelliği denemek isteyen kullanıcıların yapması gerektiği işlem Microsoft Edge tarayıcısının ayarları üzerinden Windows işletim sistemi ile tarayıcı verilerini paylaşması gerekiyor. Bu sayede işletim sistemi ile tarayıcı arasında bir bağ oluşuyor ve veri aktarımı yapılabiliyor. Bu özellik henüz gözükmüyor ise güncelleme gerekebilir veya kademeli olarak yayılıyor olabilir. Nitekim bu özellik zamanla tüm kullanıcılara sunuluyor olacak. Kullanıcılar için sunulan bu özelliğin yanı sıra internet tarayıcısı ile Windows arasındaki iletişim gelecekte daha iyi hale gelebilir.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi